Karolinska Institutet, Institutionen för komparativ medicin

Beskrivning

Komparativ medicin är Karolinska institutets centrala organisation med uppdrag att ta hand om dagens och utveckla framtidens försöksdjursverksamhet. Vår målsättning är att stödja forskning och utbildning för att förbättra människors hälsa. Ett etiskt förhållningssätt och att värna om en god miljö för både djur och människor på Karolinska Institutet är ledord i vår verksamhet.

Hos Komparativ medicin arbetar veterinärer, djurtekniker, biomedicinska analytiker, lärare och teknisk administrativ personal fördelat på fyra av Europas modernaste djurhus. Vår verksamhet är förlagd till Campus Solna. I dagsläget är vi drygt 130 personer som arbetar inom KM, men verksamheten är under expansion och utveckling för att stärka Karolinska Institutets position som ett internationellt ledande medicinskt universitet.

Vi söker nu 2 chefstekniker till våra djurhus.

Arbetsuppgifter

Som chefstekniker på Komparativ medicin har du ett personalansvar med rapportering till djurhuschef. Inom ramen för verksamhetsplan och budget har du ansvar för att driva och utveckla enheten. Du leder och fördelar det dagliga arbetet vilket innebär täta kontakter med forskare, djurhuspersonal och veterinärer. 

Viss helgtjänstgöring kan komma att ingå i tjänsten.

Kvalifikationer

För tjänsten krävs utbildning som djurtekniker samt lång och väldokumenterad erfarenhet av chefsuppdrag. Vi vill att du har erfarenhet av arbete med olika former av djurhållning (SPF barriär, IVC, isolator, karantän, konventionell) av möss och råttor. Tjänsten kräver också erfarenhet av användning av försöksdjur i produktion, skötsel, underhåll samt avel av genmodifierade möss och råttor.

Du har goda kunskaper i aktuell EU-lagstiftning samt svenska lagar och förordningar avseende djurförsök. Meriterande är tidigare erfarenhet av att leda en forskningsbaserad djuranläggning.
Tjänsten kräver mycket god datorvana i främst office-paktetet.

Du har goda språkkunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift. Som person är du ansvarsfull, resultatorienterad och noggrann. Du har god ledarskapsförmåga och positiv människosyn. Det är avgörande att du förstår och uppskattar kombinationen av väl fungerande administrativa funktioner och rutiner och de särskilda förutsättningar, i form av flexibilitet, som en kreativ, dynamisk, internationell och tvärvetenskaplig forskarmiljö kräver. Vi lägger särskild stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Ansökan görs via rekryteringssystemet Varbi.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-5895/2018
Kontakt
  • Johannes Wilbertz, Djurhuschef, johannes.wilbertz@ki.se
  • Maria Kamper, Djurhuschef, Maria.kamper@ki.se
Facklig företrädare
  • Gunnel Brolin, OFR, gunnel.brolin@ki.se
  • Arif Kisana, SACO, arif.kisana@ki.se
  • Susanne Johansson, SEKO, susanne.johansson.1@ki.se
Publicerat 2018-09-14
Sista ansökningsdag 2018-11-27

Tillbaka till lediga jobb