Karolinska Institutet, MEB

Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik (MEB) är bland de största institutionerna inom epidemiologi i Europa och har ett särskilt fokus på att fördjupa vår kunskap om olika sjukdomars orsak. Vår institution består av forskare, doktorander, biostatistiker, datainsamlare, databasadministratörer och administrativ personal, totalt cirka 250 anställda. Institutionen är belägen på campusområdet i Solna. Mer information finns på: ki.se/meb

Avdelning
Svenska Tvillingregistret (STR) har sedan mer än 50 år haft sin hemvist vid Karolinska Institutet. Registrets syfte är att utgöra en longitudinell forskningsresurs i världsklass för epidemiologiska och molekylära tvillingstudier. STR drivs som en så kallad core facility och erhåller ekonomiskt stöd från Karolinska Institutet samt från Vetenskapsrådet för att utgöra en forskningsinfrastruktur av nationellt intresse.

Arbetsuppgifter
Vi söker en projektledare för koordination av forskningsrelaterade administrativa och strategiska aktiviteter inom STR. Den sökande kommer att rapportera direkt till föreståndare och styrgrupp. Uppgifterna kommer att vara nära knutna till forskning och omfatta bland annat 1) administrativ interaktion med forskare som använder STR (hantering av ansökningar, etiktillstånd, kontrakt, avgifter och dokumentation) 2) beredning av rapporter till finansiärer 3) stöttande av ledningen vad gäller personalfrågor, vetenskaplig strategi och prioritering.

Behörighet
Doktorsexamen i lämpligt fält är inte ett absolut krav men ses som meriterande. Dokumenterad erfarenhet av ledning/projektledning, drift och kommunikation, gärna inom biomedicinsk verksamhet med studier på människor.

Erfarenheter inom molekylära och traditionellt epidemiologiska studier ses som extra meriterande. Vi söker dig som bryr dig om detaljerna, är ansvarstagande, fokuserad och entusiastisk inför att jobba med att förvalta och förädla en forskningsinfrastruktur på toppnivå. Arbetsuppgifterna varierar och kräver ett flexibelt arbetssätt samt god kommunikationsförmåga på både svenska och engelska. Positionen erbjuder en möjlighet till ett stabilt jobb i en stimulerande forskningsmiljö tillsammans med spännande forskargrupper.

Ansökan
Alla ansökningar görs via rekryteringssystemet Varbi. Karolinska institutet tillämpar 6 månaders provanställning vid tillsvidaretjänster.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet med visionen att på ett avgörande sätt bidra till att förbättra människors hälsa. I Sverige står Karolinska Institutet för den enskilt största andelen medicinsk akademisk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Varje år utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Enligt Riksarkivets föreskrifter arkiveras ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft. Detta gäller dock ej bilagor som är tryckta eller på annat sätt publicerade.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4470/2018
Kontakt
  • Sara Tiste / HR Officer, sara.tiste@ki.se
  • Patrik Magnusson / Senior researcher, patrik.magnusson@ki.se
Facklig företrädare
  • Ulrika Zagai, SACO, 08--524 871 84, ulrika.zagai@ki.se
  • Ann Almqvist, OFR, ann.almqvist@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2018-08-31
Sista ansökningsdag 2018-09-28

Tillbaka till lediga jobb