Karolinska Institutet

Swetox
Swetox är ett akademiskt centrum för tvärvetenskaplig forskning och utbildning inom kemikalier, hälsa, miljö. Swetox samverkar med samhället utanför akademin med syfte att uppmuntra till intressentdialog och förbättrade beslutsprocesser i samhället. I Swetox samarbetar elva svenska universitet och visionen är en kemikaliesäker värld. Ambitionen är att bygga en verksamhet med potential att ta fram ny kunskap som ska bidra till ett kemikaliesäkert samhälle, en hållbar miljö och bättre hälsa.
Läs mer om Swetox http://www.swetox.se

SweNanoSafe
För en säker hantering av nanomaterial behövs mer kunskap och ökad kommunikation kring potentiella miljö- och hälsorisker. För att bidra till uppfyllandet av miljökvalitetsmålet Giftfri Miljö har Swetox regeringsuppdraget att driva en nationell plattform för nanosäkerhet, SweNanoSafe.
Plattformen ska föra samman akademi, myndigheter, näringsliv och andra aktörer inom den snabbt expanderande användningen av nanomaterial. Ett viktigt mål är att identifiera och integrera säkerhetsaspekterna tidigt i innovationsprocessen.

Placering
Anställningen är placerad vid Swetox Södertälje i Gärtuna, som även är en enhet på Karolinska Institutet. Här arbetar idag drygt 40 personer med forskning och utbildning inom toxikologiska vetenskaper. Arbetet präglas av tvärvetenskapligt akademiskt samarbete och samverkan med andra nationella och internationella aktörer som arbetar för ökad kemikaliesäkerhet. SweNanoSafe är integrerad i övrig verksamhet vid Swetox Södertälje.

Arbetsuppgifter
Vi söker en medarbetare till projektgruppen som är kärnan i SweNanoSafe. Arbetet bedrivs i projektform och gruppen består idag av 3 samordnare och projektledare. I rollen som samordnare ingår arbetsuppgifter inom följande områden:

 • Kartlägga, inhämta, sammanställa och förmedla relevant kunskap som tagits fram genom akademisk forskning, myndighetsarbete, inom EU och i internationella organisationer.
 • Inventera kunskapsbehov hos olika svenska aktörer, såsom myndigheter, akademi, näringsliv och organisationer.
 • Skapa bryggor mellan olika aktörer och medverka till att kunskap förmedlas dem emellan
 • Se över utbildningsbehov inom nanosäkerhet och utveckla relevant utbildning
 • Bidra till web-baserade informationskanaler genom produktion av texter.

Anställningen är en projektanställning på 1 år med möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer
Du har högskoleutbildning inom naturvetenskap eller miljöjuridik med kunskaper eller erfarenheter om kemikaliesäkerhet. Mycket god skriftlig färdighet i svenska språket och goda kunskaper engelska är ett krav. Följande kompetenser är meriterande:

   • Kunskap och erfarenhet av nanomaterial och nanosäkerhet. Utgångspunkten kan vara tex forskning, innovation, arbetsmiljörelaterade frågor eller livscykelanalys
   • Kunskap och erfarenhet av kommunikationsarbete inom området kemikalier, hälsa, miljö
   • Erfarenhet av att driva arbete fokuserat på samverkan
   • Kunskap och erfarenhet av riskbedömning av kemikalier
   • Kemikalierelaterat myndighetsarbete eller regulatorisk toxikologi
   • Erfarenhet av att skriva och sammanställa information för olika målgrupper

  • Erfarenhet av web-baserad kommunikation

Personliga egenskaper
Du är en engagerad person som har förmåga att arbeta självständigt, är strukturerad, flexibel och orädd för att ta egna initiativ. Rollen kräver mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga med fokus på ett prestigelöst och resultatinriktat projektarbete.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork och ska innehålla CV och och personlig brev med motivering varför sökande anser sig vara lämplig för rollen
Enligt Riksarkivets föreskrifter arkiveras ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft. Detta gäller dock ej bilagor som är tryckta eller annat sätt publicerade.
Swetox strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering, har jämn könsfördelning och ger lika möjligheter för alla.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Löneform månadslön
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4599/2017
Kontakt
 • Heike Hellmold, 08 524 88502
Facklig företrädare
 • Magnus Hellstrandh, 08 524 88511
Publicerat 2017-10-11
Sista ansökningsdag 2017-11-15

Tillbaka till lediga jobb