Karolinska Institutet, Institutionen för medicin, Solna, Centrum för läkemedelsepidemiologi

Institutionen för medicin, Solna, är en av de största kliniska institutionerna vid Karolinska Institutet. Institutionen är uppdelad i avdelningar som i sin tur består av en eller flera forskargrupper. Verksamheten består av forskning, forskarutbildning och grundutbildning för blivande läkare och biomedicinare. Institutionen har tre profilområden: allergi, kardiovaskulär medicin och inflammatoriska sjukdomar.

Avdelningen

Vid Centrum för läkemedelsepidemiologi (CPE) bedrivs forskning som rör läkemedelseffekter och säkerhet och där informationen inhämtas från register och medicinska journaler. CPE deltar i många internationella projekt och samverkar med vårdgivare, svenska och internationella myndigheter samt läkemedelsindustrin. Vid centrat är det för närvarande 24 anställda som ansvarar för mer än 40 läkemedelsepidemiologiska projekt och det finns ett 20-tal forskare som är affilierade med CPE.

Arbetsuppgifter

Centrumsamordnaren är en nyupprättad tjänst på CPE där huvuduppgiften är att bistå centrumchefen i den dagliga driften av centrat med fokus på ledning och samordning av de administrativa funktionerna. I arbetsuppgifterna ingår att koordinera interna och externa kontakter, där arbetet sker i samråd med centrumchefen, projektansvariga forskare och projektadministratörer. Centrumsamordnaren förväntas ansvara för att avtal med uppdragsgivare och samarbetspartners, genomförande av projekt och avrapportering sker på ett för centrat enhetligt och ändamålsenligt sätt. Innehavaren av tjänsten kommer ha en central roll för de icke-forskande medarbetarna vid CPE och förväntas bistå centrumchefen i hanteringen av centrats ekonomiska angelägenheter. En viktig del av funktionen gäller CPEs fortsatta utveckling där samordnaren kommer stödja centrumchefen i kontakterna med potentiella uppdragsgivare och myndigheter.

Kvalifikationer

  • Utbildning inom medicin eller farmaci på Mastersnivå
  • Ledarskapsutbildning
  • Flerårig arbetsledarerfarenhet från läkemedelsindustri, de regulatoriska myndigheterna eller liknande
  • Projektledningsutbildning och erfarenhet
  • Administrativ erfarenhet inom personalledning och ekonomi
  • Van användare av Microsoft Office programmen och projektledningsverktyg

Våra arbetsspråk är engelska och svenska och därför är mycket goda kunskaper i tal och skrift i båda språken ett krav. I bedömningen av sökande lägger vi särskilt stor vikt vid självständighet, samarbetsförmåga, ansvarstagande och driv. Personen vi söker ska vara nytänkande, beslutsam, lyhörd och utåtriktat. Erfarenhet från olika arbetsmiljön inom offentlig och privat verksamhet, affärsjuridisk erfarenhet och erfarenheter från arbete i internationella miljöer är meriterande.

Ansökningsförfarande

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork och inkludera curriculum vitae samt personligt brev.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-5040/2016
Kontakt
  • Helle Kieler/Professor , +46 736 33 44 92
Facklig företrädare
  • Lars Ährlund-Richter, SACO, 08 - 5177 34 50, lars.ahrlund@ki.se
  • Nasrin Bavand-Chobot, OFR, Nasrin.Bavand@ki.se
Publicerat 2016-12-09
Sista ansökningsdag 2017-01-16

Tillbaka till lediga jobb