Karolinska Institutet, Universitetsförvaltningen

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.

Avdelning

Enheten för student- och karriärservice ansvarar för mobilitetsverksamheten med in- och utresande studenter på grund- och avancerad nivå. Inom verksamheten ryms dessutom allmän studie- och karriärvägledning, nationell och internationell marknadsföring av KIs utbildningar och rekrytering av studenter till grund- och avancerad nivå, karriärservice för studenter, doktorander och forskare, alumnverksamhet, samt stöd till studenter med funktionsnedsättningar. Merparten av arbetet på enheten är utåtriktat och vi möter dagligen studenter i olika sammanhang. Enheten tillhör avdelningen för utbildnings- och forskarutbildningsstöd där också studieadministrativa enheten, enheten för stöd till program- och utbildningsnämnder, studenthälsan och uppdragsutbildning ingår. Totalt arbetar ca 75 personer på avdelningen.

Mobilitetsverksamheten kan komma att flyttas över till annan enhet inom avdelningen.


Arbetsuppgifter

Som internationell handläggare ansvarar du för ansökningsprocessen för både in- och utresande studenter. I arbetet ingår också att informera om utbytesstudier, organisera introduktion och mottagning för inkommande studenter och att delta i uppföljning av utbytesstudenterna. De fyra internationella handläggarna har ett stort kontaktnät både inom och utanför KI. Internationella kontakter förekommer dagligen liksom omfattande kontakter med enskilda studenter och lärare. Verksamhetsutveckling och deltagande i det strategiska internationaliseringsarbetet ingår som en del i arbetet. Muntliga presentationer på både svenska och engelska förekommer och det kan också bli aktuellt med resor i tjänsten.

Vi söker nu en ny kollega då en av våra fyra internationella handläggare går mot nya utmaningar. Vi söker dig som tillsammans med övriga kollegor vid enheten ska handlägga och driva frågor rörande utbytesstudier. Anställningen är placerad vid campus Solna men arbetet förläggs också vid campus Flemingsberg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • relevant högskoleutbildning
  • erfarenhet av att arbeta på universitet/högskola eller annan statlig myndighet
  • mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Meriterande för tjänsten är:

  • erfarenhet av studentnära arbete
  • internationell erfarenhet
  • erfarenhet av att kommunicera på webben

Du ska ha erfarenhet av administrativt arbete, vara noggrann och ha en god organisationsförmåga. Du arbetar självständigt och strukturerat och tar ansvar för och prioriterar bland dina arbetsuppgifter. 

Du drivs av att ge god service och är van att möta personer i olika situationer. Du är bra på att bygga relationer och samarbeta med andra. Du tar egna initiativ och löser utmaningar som uppstår och du är stresstålig. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Inom avdelningen arbetar vi i team och ansvarsområden kan förändras över tiden.

Ansökningsförfarande

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4929/2018
Kontakt
  • Johanna Bäckström, enhetschef, 08-524 863 55
Facklig företrädare
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
Publicerat 2018-09-13
Sista ansökningsdag 2018-10-03

Wróć do ofert pracy