Karolinska Institutet, Karolinska Institutets Universitetsbibliotek

Karolinska Institutets universitetsbibliotek (KIB) är Nordens största medicinska bibliotek.
Biblioteket servar i första hand KIs ca 10 000 studenter, doktorander och forskare, men är också ett allmänt offentligt bibliotek.
KIB består av ett bibliotek med två enheter, ett i Solna och ett i Flemingsberg, med totalt 100 anställda och en årlig omsättning på ca 155 mkr.

Beskrivning

Enheten för drift och service är en stödfunktion inom Karolinska Institutets Universitetsbibliotek. Enheten ansvarar för drift av bibliotekets IT-system och support till dess medarbetare. Enheten ansvarar även för support till studenter och drift av datorbaserade salar på campus.

Vi söker dig som vill arbeta med bibliotekets driftmiljöer med huvudfokus på virtuella miljöer, lagring, Linux, övervakning och felsökning. I tjänsten ingår också att vara förvaltningsledare för området drift och infrastruktur.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla enhetens arbete och stöd till verksamheten.

Arbetsuppgifter

Du arbetar tätt med dina kollegor i teamet och samarbetar med våra utvecklare och andra partners inom och utom Karolinska Institutet. Dina närmaste kollegor är en sammansvetsad grupp med hög kompetens. Det ingår även supportarbete – både via telefon och fysiska möten - mot studenter, medarbete och övriga användare. Enhetens arbete bedrivs på både Campus Solna och Campus Flemingsberg.

Vid återkommande drift- och uppföljningsmöten stämmer du av leverans och kundnöjdhet. Du går igenom och föreslår uppgraderingar och förändringar i våra IT-miljöer vilka du sedan ansvarar för och driver vidare. Du ansvarar även för att löpande dokumentera miljöerna samt för underhåll och uppgradering.

ITIL, Windows Server, vmware, övervakning, backup, python, ansible, icinga, php, azure/amazon, SolR är några benämningar som du känner dig trygg med.

Kvalifikationer 

Du har eftergymnasial utbildning inom IT och minst 3 års erfarenhet av att arbete med drift och support. Du har goda IT-kunskaper inom flera av områdena Windows, Linux, VMWare, Powershell, Exchange Postgres, mysql, scriptning, jenkin/Git/GitLab, Lagring och övervakning PM3, ITIL, DevOps Det är meriterande om du ha kunskap inom några av områdena ansible, icinga, php, azure/amazon, SolR, python, Du är ambitiös, prestigelös, strukturerad och noggrann. Du arbetar lika bra självständigt som i grupp samt känner ansvar för det samlade resultatet. Du har hög servicekänsla, god kommunikationsförmåga på både svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga färdigheter och förmågor

Du är självgående och gillar att ta eget ansvar i vardagen. Du ska trivas med att arbeta med både drift och support. Du tycker om att skapa relationer och möta människor och ha en bra samarbetsförmåga. Du har även gott omdöme samt är lyhörd och prestigelös.

Villkor

Karolinska Institutet tillämpar sex (6) månaders provanställning

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4817/2018
Kontakt
  • Joakim Jedholt Enhetschef / joakim.jedholt@ki.se, 08-524 84 175
Facklig företrädare
  • Henry Wölling, SEKO / henry.wolling@ki.se, 08-524 84 080
  • Lotta Mathiesen, ST / lotta.mathiesen@ki.se, 08-524 84 010
  • Lars Nordesjö, SACO / lars.nordesjo@ki.se, 08-524 841 55
Publicerat 2018-09-05
Sista ansökningsdag 2018-09-30

Wróć do ofert pracy