Karolinska Institutet, Department of Medical Biochemistry and Biophysics, Division of Molecular Metabolism

Avdelningen
Avdelningen för molekylär metabolism är en del av institutionen för medicinsk biokemi och biofysik och har sina lokaler på Retziuslaboratoriet, Karolinska Institutet, Solna campus. Vid avdelningen för molekylär metabolism bedrivs forskning kring mitokondriens funktioner i en stimulerande forskningsmiljö. Mitokondrien utgör en viktig del av cellens maskineri och nedsatt mitokondriefunktion är inblandat i flera ärftliga sjukdomar, normalt åldrande och åldersrelaterade sjukdomar. På avdelningen för molekylär metabolism bedrivs forskning kring hur mitokondriens funktion regleras och vad som händer när mitokondrierna inte fungerar som de ska. Detta studeras i olika modellsystem såsom patientceller, bananfluga och musmodeller. Avdelningen består idag av ca 25 personer i en internationell och stimulerande arbetsmiljö. Vi söker nu en projektledare till professor Nils-Göran Larssons grupp.

Arbetsuppgifter
Tjänsten kommer att stödja och komplettera pågående forskning inom avdelningen med fokus på mitokondrier som mål för cancerbehandling. I arbetsuppgifterna ingår projektkoordinering, att planera, organisera och genomföra forskningsverksamhet, att handleda studenter, att leda och samordna utveckling av nya analysmetoder, att skriva vetenskapliga rapporter, artiklar och ansökningar om forskningsanslag samt presentera forskningsresultat både nationellt och internationellt. 

Kvalifikationer
Kandidaten är disputerad i biokemi eller molekylärbiologi med flera års forskningserfarenhet efter doktorsexamen och ska ha förmåga att självständigt planera och genomföra projekt inom biokemi med särskilt fokus på mitokondrier. Den sökande ska ha mycket goda kunskaper om mitokondriell proteinimport samt stor praktisk erfarenhet av molekylärbiologiska och biokemiska analyser av mitokondrier. Tidigare erfarenhet av arbete med proteiner involverade i transport av metaboliter till mitokondrier är ett krav. Kandidaten ska även ha goda kunskaper om hur mitokondriers metabolism förändras i cancerceller. Dokumenterad erfarenhet av ledarskap och handledning är ett krav. Erfarenhet av projektledning är meriterande. God förmåga att sammanställa och presentera forskningsresultat och gedigen erfarenhet i skrivandet av vetenskapliga artiklar är ett krav. Kandidaten ska också ha god samarbets- och kommunikationsförmåga och fungera väl i grupp. Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav. Kunskaper i svenska och tyska är meriterande. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork och innehålla:

  • CV
  • Personligt brev
Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-730/2018
Kontakt
  • Nils-Göran Larsson / Professor, +46 8 524 800 00
Facklig företrädare
  • Biborka Bereczky Veress, SACO, 46 70-173 85 75 , biborka.bveress@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Anne Edgren, OFR/S, P, O, 08-616 16 29
Publicerat 2018-02-02
Sista ansökningsdag 2018-02-16

Wróć do ofert pracy