Karolinska Institutet, Institutionen för klinisk neurovetenskap

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner. Institutionen är indelad i fem avdelningar som bedriver forskning och utbildning inom neurovetenskap, från molekylärnivå till samhällsnivå. Institutionen har omkring 400 anställda och drygt 230 registrerade doktorander. Omsättningen är cirka 450 miljoner kronor per år.

Arbetet på institutionen är i hög grad integrerat med de kliniska verksamheterna vid Karolinska Universitetssjukhuset, S:t Eriks ögonsjukhus samt Stockholms läns landsting (SLL). Ett nära samarbete finns även med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet samt med andra universitet. Mer information hittar du på vår hemsida: ki.se/cns

Avdelning

Karolinska Institutet arrangerar tillsammans med Stockholms läns landsting en lokal forskarskola med inriktning mot psykiatri för kliniker. Under förutsättning att de formella besluten fattas kommer nästa forskarskola påbörjas september 2017 och utlysning sker under vårterminen 2017. Då det är osäkert om forskarskolan kommer att finnas kvar i sin nuvarande form gäller det nu aktuella uppdraget som studierektor i första hand perioden VT 2017-VT 2019. Uppdraget är på ca halvtid och kan kombineras med annan tjänstgöring som forskare eller kliniker.

Behörig att gå forskarskola är den som har grundläggande behörighet för forskarutbildning och en för området relevant högskoleutbildning. Utbildningsprogrammet omfattar sammanlagt 16 veckor heltidsstudier och pågår under två år uppdelat på fyra block om vardera fyra veckor. Kursprogrammet är anpassat till det obligatoriska basblocket för doktorander på Karolinska Institutet. Det innehåller en fördjupning i forskningsmetodik med tonvikt på epidemiologisk metodik och biostatistik. En del av utbildningen sker i samverkan med forskarskolan i epidemiologi vid Karolinska Institutet.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en studierektor med uppdrag i två år. Detta är en uppgift som omfattar 40-50% förordnande vid Centrum för psykiatriforskning. Arbetet innefattar självständigt ansvar för planering och samordning av kurserna samt examination och utvärdering. Förutom studierektor finns också en kursadministratör på deltid.

Kvalifikationer

Sökande ska vara disputerad vid medicinsk fakultet, ha erfarenhet av undervisningsarbete och stort intresse för utbildning, pedagogiskt utvecklingsarbete och forskning. Utbildning och erfarenhet av universitetspedagogik är önskvärt samt genomgången handledarkurs (det sistnämnda kan göras efter tillträde).

Meriterande för uppdraget är:

 • Erfarenhet av forskning inom psykiatri/psykologi-områdetErfarenhet av kursledning/kursledaransvar
 • Handledning och examination av studentuppsatser och/eller doktorander
 • Pågående egen forskning
 • Administrativ skicklighet
 • Klinisk skicklighet inom psykiatri
 • Pågående eget pedagogiskt utvecklingsarbete

Vi lägger stor vikt vid förmåga att samarbeta och kommunicera med doktorander och lärare.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork.

Anställningsform Umowa o pracę na czas określony dłuższy niż 6 miesięcy
Anställningens omfattning Deltid
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-5068/2016
Kontakt
 • Verksamhetschef Clara Hellner Gumpert , 070-562 99 03
 • Anders Ihrfors, Personalhandläggare, 08-524 832 87
Facklig företrädare
 • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37, arsalan.amir@ki.se
 • Gunnel Brolin, OFR, 08-524 810 63, gunnel.brolin@ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2016-12-12
Sista ansökningsdag 2017-01-15

Wróć do ofert pracy