Karolinska Institutet, Institutionen för neurovetenskap

Institutionen för neurovetenskap omfattar ett fyrtiotal forskningsgrupper som studerar olika aspekter av nervsystemets funktion, både under normala förhållanden och vid olika sjukdomstillstånd. Forskningsprojekten behandlar ett brett spektrum av studier på molekylära och cellulära nivåer, nätverk av nervceller, samt organisationen av nervsystemet som helhet. Institutionen bedriver även utbildning i ämnena anatomi, histologi och neurovetenskap inom ett antal utbildningsprogram vid Karolinska Institutet. För mer information, besök gärna vår hemsida.

Institutionens enhet för administration och infrastruktur består av 12 personer som arbetar inom stödprocesserna HR, ekonomi och service/infrastruktur. Målet för samtliga stödprocesser är att stötta kärnverksamheten genom att bedriva en effektiv verksamhet av hög kvalitet som präglas av engagemang, service och tillgänglighet.

Vi står inför en spännande utmaning i och med att vi under 2018 flyttar in vår verksamhet i forskningshuset Biomedicum - en arbetsplats med omkring 1500 anställda.

Vill du ta nästa steg i din karriär inom HR-området och arbeta med personalfrågor i en spännande internationell miljö? Då är du välkommen att läsa mer nedan!

Arbetsuppgifter
Vi söker nu efter en engagerad personalhandläggare som tillsammans med enhetens HR-samordnare ansvarar för att såväl hantera verksamhetens löpande personaladministration som att stötta upp chefer och medarbetare inom organisationen i varierande HR-frågor.

Arbetsuppgifterna är breda inom HR-området och innefattar exempelvis anställnings- och rekryteringsärenden, lönefrågor, arbetsrätt, underhåll av personalkatalog samt relaterad administration inom HR och ekonomi. Vidare samarbetar du löpande med enhetens ekonomer och deltar i uppföljning av forskargruppernas ekonomi och personalplanering. Huvuddelen av de administrativa arbetsuppgifterna hanteras i verksamhetens systemstöd för lön och HR. Arbetsspråket är ofta engelska, i och med att verksamheten tar plats i en internationell miljö.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har kandidatexamen från personalvetarprogrammet eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig, och gärna har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i en stor organisation. Arbetslivserfarenhet inom personaladministration, liksom erfarenhet från forsknings- och högskolesektorn eller en annan svensk myndighet, är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Det är viktigt att du är handlingskraftig och har god samarbetsförmåga. Vi söker dig som vill arbeta i en mångkulturell miljö, där du utgör en viktig del i den dagliga kontakten med institutionens andra medarbetare. Du har även förmåga att vara prestigelös i ditt arbetssätt i och med att stödet som efterfrågas är varierande. Arbetet ställer även krav på att kunna bistå medarbetare med information om lagar och avtal inom HR-området, vilket förutsätter att du uppskattar att ha mycket samarbete med din omgivning samt att arbeta konsultativt i kontakten med våra forskare.

Vi ser således gärna att du har förmåga att skapa goda relationer och har erfarenhet av att möta chefer och medarbetare i olika personalrelaterade situationer. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, samt goda kunskaper i systemstöd så som exempelvis Officeprogrammen.

Vill du bli en av våra nästa medarbetare i strävan att bidra till ett professionellt HR-stöd gentemot våra forskare? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan!


Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork.
Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform PERMANENT_POSITION
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3750/2017
Kontakt
  • Åsa Garmager, administrativ chef, 073-7121458
Facklig företrädare
  • Anne Edgren, OFR, 08-616 16 29
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2017-08-24
Sista ansökningsdag 2017-09-17

Tilbake til ledige stillinger