Karolinska Institutet

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 450 anställda och en omsättning på 490 miljoner år 2018, består av sju sektioner och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelning
Sektionen för neurogeriatrik har idag ca sjuttio anställda forskare, femton doktorander, tre laboratorieassistenter och ett flertal anknutna forskare samt ett stort internationellt kontaktnät. Vi söker nu 1-2 samordnare som kan stötta sektionsledning och medarbetare. Vid sektionen bedrivs främst basal grundforskning kring neurodegenerativa sjukdomar med speciellt fokus på Alzheimers sjukdom. Vi deltar i och koordinerar ett flertal EU-projekt.

Arbetsuppgifter
Som samordnare på sektionen för neurogeriatrik kommer du att stötta sektionsledningen och anställd personal på sektionen i administrativa frågor. Förutom de specificerade arbetsuppgifterna nedan ingår exempelvis delaktighet vid olika arrangemang såsom halvtidskontroller och disputationer. En annan viktig del är att bidra till informationsflödet internt och externt då administratören är den främsta kontaktpersonen gentemot institutionsadministrationen. Sektionen är för närvarande främst lokaliserad till Huddinge, men kommer i början av 2018 att flytta huvuddelen av sin verksamhet till nya lokaler i Solna.

Arbetsuppgifterna är självständiga och omväxlande och består bl a av:

Ekonomiadministration, Budgetarbete, uppföljning och handläggning av sektionens ekonomi vilken i huvudsak består av statsanslag och externa forskningsanslag. I tjänsten ingår även en stödfunktion rörande löpande ekonomiadministration vilket bland annat innefattar att skriva avtal, fakturera, handha fakturor, kalkyler och ekonomisk redovisning till externa finansiärer i samband med ansökningar och att bistå enskilda forskare/forskargruppsledare med stöd vad gäller ekonomin för projekten samt i övrigt förekommande administrativt rutinmässiga arbetsuppgifter vid sektionen.

Personaladministration Innefattar att stötta cheferna i personalplaneringen genom att administrera förlängning av anställningar, tillsammans med ansvarig chef se över sektionens personalplanering, administrera stipendiehantering, arvoden, administration kring resor och utlägg samt samordning av introduktionstillfällen för nya medarbetare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har utbildning på lägst gymnasienivå och god erfarenhet av administrativt arbete. Utbildning på kandidatexamennivå är meriterande liksom arbete inom universitet samt internationell erfarenhet. Du ska ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Datorvana krävs med goda kunskaper i Microsoft Office samt att det är meriterande om du har erfarenhet av att uppdatera information på webbsidor och jobba i system så som Agresso och Primula. Arbetet innebär en kombination av självständiga och administrativt rutinmässiga uppgifter. En förutsättning för arbetet är att du har en väl utvecklad social kompetens, god samarbetsförmåga, är lösningsorienterad, positiv och har ett flexibelt förhållningssätt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform PERMANENT_POSITION
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3622/2017
Kontakt
  • Lars Tjernberg, bitr sektionschef, , 070-366 5017, lars.tjernberg@ki.se
  • Mona Hellstadius, Personalansvarig,, 08-524 868 14, mona.hellstadius@ki.se
Facklig företrädare
  • Agneta Öhlen, SACO, 08-524 837 53, Agneta.Ohlen@ki.se
  • Carina Dahlin, OFR , 08-524 836 92
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2017-08-03
Sista ansökningsdag 2017-08-31

Tilbake til ledige stillinger