Utbildning/forskarutbildningsstöd, Student- och karriärservice

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.

Avdelning
Enheten för student- och karriärservice ansvarar för att ge karriärservice till både grundutbildnings- och masterstudenter, samt till doktorander och postdocs/forskare. Inom enheten ryms också marknadsföring av KI:s utbildningar både nationellt och internationellt och rekrytering av studenter till utbildningsprogrammen på grund- och avancerad nivå, KI:s alumnverksamhet, stöd till in- och utresande studenter, allmän studie- och karriärvägledning samt stöd till studenter med funktionsvariationer.

Arbetsuppgifter
Rollen som projektkoordinator är både strategisk och operativ med stort fokus på projektledning och koordinering av event. Vår målsättning är att ha en tydlig närvaro bland studenter för att redan under utbildningen stärka dem i att ta steget ut i arbetslivet.
Du ansvarar för att bygga relationer till utbildningsprogrammen, studentkårerna och andra aktörer inom och utanför universitetet. Ditt ansvar blir att koordinera aktiviteter och kommunikation riktad mot KIs studenter. Arbetet bedrivs i nära samarbete med utbildningsprogrammen (https://ki.se/utbildning/program-och-kurser). Arbetet är mycket utåtriktat och karriärservicen till studenter är en förhållandevis ny verksamhet som fortfarande är under utveckling. Att samverka med liknande verksamheter både nationellt och internationellt och att bygga nätverk är viktigt för att driva verksamheten framåt.
Du ingår i ett team som består av tre personer och tillsammans ansvarar ni för universitetets karriärservice (https://ki.se/utbildning/karriarservice).

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Engagera och stötta utbildningsprogrammen i verksamheten kring karriärstöd till studenter
 • Stötta studentkårerna, sektionerna och andra studentgrupper i deras initiativ till karriäraktiviteter
 • Arbeta med kommunikation i olika kanaler tex webb och sociala medier
 • Samordna karriärevent
 • Driva och utveckla verksamheten genom projekt och piloter

Kvalifikationer
Vi söker dig som har

 • Högskoleexamen eller motsvarande
 • Erfarenhet av att arbeta på ett lärosäte, gärna med studenter och/eller utbildningsprogram
 • Erfarenhet av webbproduktion samt erfarenhet av att jobba i sociala medier som tex, Instagram, Facebook, Wordpress
 • Mycket goda kunskaper i svenska såväl som engelska; du ska både kunna skriva egna texter och hålla presentationer på båda språken

Meriterande för tjänsten är

 • Erfarenheter av att arbeta med karriärstödjande verksamhet
 • Utbildning med inriktning mot kommunikation eller studie- och karriärvägledning
 • Erfarenhet av att driva projekt

Du är en relationsbyggare, får energi av samtal- och möten med människor och har ett brinnande intresse för kompetens- och talangfrågor. Du trivs med att prata inför grupper och uttrycker dig väl i tal och skrift, både på engelska och svenska. För att trivas i din roll behöver du vara självgående, aktiv och ha mycket energi i såväl medgång som inför en utmanande situation. Du är lösningsorienterad och kan bidra med positiv energi!

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten kan innebära resor.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4222/2018
Kontakt
 • Johanna Bäckström, 08-524 863 55
Facklig företrädare
 • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
 • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
Publicerat 2018-08-06
Sista ansökningsdag 2018-08-29

Tilbake til ledige stillinger