Karolinska Institutet

Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik (MEB) är bland de största institutionerna inom epidemiologi i Europa och har ett särskilt fokus på att fördjupa vår kunskap om olika sjukdomars orsak. Vår institution består av forskare, doktorander, biostatistiker, datainsamlare, databasadministratörer och administrativ personal, totalt cirka 250 anställda. Institutionen är belägen på campusområdet i Solna. Mer information finns på: ki.se/meb

Avdelning

KI Biobank är en core facilitet vid institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik i Solna. Uppdraget är att tillhandahålla tjänster och en infrastruktur för biobankning av prov och provdata som insamlas och som används i etiskt godkända forskningsstudier. Vår vision är att erbjuda en kostnadseffektiv service som kännetecknas av hög kvalitet och säkerhet och som kan mäta forskningens behov av en snabb och flexibel service. Tjänsten ingår i biobankens kundgrupp som har en nyckelfunktion i verksamheten med ansvar för kommunikation och att i samarbete med forskare planera prov- och datainsamling.


Arbetsuppgifter

Vi söker en samordnare för att förstärka biobankens servicefunktion. Till arbetsuppgifterna hör att ansvara för den logistiska planeringen i forskningsstudier som omfattar insamling av olika typer av humanbiologiska prov, främst blodprov.

Proverna som kommer till biobanken tas både i Stockholmsregionen och nationellt på olika sjukhus och vårdinrättningar och tas av respektive landsting. Vidare ingår rådgivning till biobankens kunder i etiska och legala frågor rörande de lagar som styr biobanker och medicinsk forskning. Till arbetsuppgifterna hör också att hantera uttagsbeställningar av prov från biobanken, skapa fakturaunderlag till biobankens kunder samt kontinuerlig uppföljning.

Inom verksamheten pågår ett kontinuerligt utvecklings- och förbättringsarbete.

Din kompetens

Du har en naturvetenskaplig akademisk utbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet från klinisk laboratoriemedicin eller kliniska prövningar. Även administrativ effektivitet är en viktig del i arbetet. Erfarenhet av IT system som tex LIMS/LIS är meriterade.

För att lyckas i rollen är du som person flexibel och service-minded, har mycket god samarbetsförmåga samt ett strukturerat arbetssätt. Du ska på ett representativt sätt kommunicera med forskare och företag vilket ställer krav på att du är kommunikativ och kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-881/2018
Kontakt
  • Lina Werner, HR-handläggare, 0852400000
  • Sanela Kjellqvist, Enhetschef, 08-524 836 40, sanela.kjellqvist@ki.se
Publicerat 2018-02-13
Sista ansökningsdag 2018-03-06

Tilbake til ledige stillinger