Karolinska Institutet

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 450 anställda och en omsättning på 470 miljoner år 2017, består av åtta sektioner och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelning
Beskrivning om vad avdelningen arbetar med och dess sammanhang. Forskargruppen som leds av Professor Caroline Graff är en del av sektionen för Neurogeriatrik och bedriver translationella genetiska och kliniska studier av ärftliga demenssjukdomar, särskilt frontallobsdemens och Alzheimers sjukdom. Vi samlar in, analyserar, och skickar patientprover inom samarbeten (DNA, CSF, serum, hjärnvävnad) och detta material utgör utgångspunkten för vår forskning på hjärnan och nervsystemets sjukdomar. Gruppen består  av en professor, doktorander, läkare, postdocs, BMA, co-ordinator, och vi har omfattande samarbeten med genetiska enheten på Minnesmottagningen, Karolinska Universitetssjukhuset, kliniker, nationella och internationella konsortium. Vi söker nu en ny medarbetare till gruppen på heltid, tjänsten är en tillsvidareanställning.

Arbetsuppgifter
En central del av arbetsuppgifterna är att arbeta inom humana forskningsprojekt med cellodling, snittning av humanmaterial, färgning (IHC), mikroskopering och fotografering. Arbetet innefattar också uppgifter inom Hjärnbanken vid Karolinska Institutet vilka består i att administrera hjärnbiobanken och servicearbetet med humant hjärnmaterial såsom att snitta, dissekera och färga. Du kommer även att delta i arbetet inför och kring hjärnobduktioner med personal vid Klinisk patologi/cytologi, Karolinska Universitetssjukhuset samt ha kontakt med , patienter, anhöriga och vårdgivare. Vår arbetsplats kommer under våren 2018 att flytta till Solna, Bioklinikum.

Kvalifikationer
Vi söker dig som vill arbeta med kvalificerat laboratoriearbete. Du som är histolog, cellbiolog, biomedicinsk analytiker, eller motsvarande med expertis och erfarenhet av cellbiologi och cellodling (fibroblaster, iPSC, neuronal differentiering), mikrotom- och kryostatsnittning, mikroskopering, immunohistokemi. Erfarenheter av humangenetik, molekylärbiologiska tekniker så som Western blot, ELISA, och PCR är meriterande. Erfarenhet av hantering av humanmaterial liksom, neurobiologi, neuroanatomi och neuropatologi är också meriterande. I ditt arbete är du noggrann, kvalitetstänkande och ansvarskännande och du har god förmåga att dokumentera ditt arbete inklusive fotografering av färgningar. Du har goda datakunskaper och hanterar Microsoft Office och dylikt obehindrat. Du har även god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Du är självständig och har samtidigt god samarbetsförmåga. Vi värdesätter att du tycker om att lösa problem och är flexibel då vi ständigt arbetar med att förbättra vår verksamhet. Stor vikt kommer därför att läggas vid personlig lämplighet. 

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork och intervjuer kommer ske löpande.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2481/2017
Kontakt
  • Caroline Graff, Professor,, caroline.graff@ki.se, 08-585 836 19
  • Ulla Cronfalk-Hernlund, Administrativ chef,, ulla.cronfalk-hernlund@ki.se, 08-524 868 18
Facklig företrädare
  • Agneta Öhlen, SACO, 08-524 837 53, Agneta.Ohlen@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80, henry.wolling@ki.se
  • Carina Dahlin, OFR , 08-524 836 92
Publicerat 2017-05-15
Sista ansökningsdag 2017-06-05

Tilbake til ledige stillinger