Karolinska Institutet

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 450 anställda och en omsättning på 470 miljoner år 2017, består av åtta sektioner och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelning
Sektionens vision är att på ett avgörande sätt bidra till att förbättra människors hälsa genom forskning, utbildning och interprofessionell samverkan med vetenskaplig grund i omvårdnad.  Utbildning bedrivs på grund-(sjuksköterskeprogrammet), avancerad- (specialistsjuksköterskeprogrammen) och forskarutbildningsnivå och sker på såväl campus som distans samt har också ett omfattande internationellt student- och lärarutbyte. Inom utbildningen igår även färdighetsträning på kliniskt träningscenter (KTC) och verksamhetsförlagd utbildning (VFU).  Sektionen har ett 100-tal medarbetare och ett 20-tal registrerade doktorander.

Arbetsuppgifter
Vår verksamhet har sin utgångspunkt i kunskap som främjar hälsa, lindrar lidande, ökar delaktighet och tillgodoser fundamentala behov.  Vi söker personer med intresse och engagemang i att undervisa och bedriva utveckling av utbildning på grund- och avancerad nivå inom sektionen för omvårdnad.

I arbetsuppgifterna kan ingå undervisning, kursansvar och examinatorsuppdrag inom grundnivå i sjuksköterskeprogrammets delkurs ”Vård av barn och vuxna inom öppenvård och hemsjukvård” samt på avancerad nivå inom specialistutbildningen med inriktning mot omvårdnad inom distriktsvård. Handledning av självständiga examensarbeten på såväl grund som avancerad nivå ingår också. I tjänsten ingår tid för kompetensutveckling/forskning med goda möjligheter att utvecklas i lärarrollen. Vi söker nu två personer som vill bidra till ämnesutveckling och undervisningen vid sektionen. Anställningarna är på heltid tills vidare.

Kvalifikationer
Behörig är den som är legitimerad sjuksköterska och har avlagt doktorsexamen/ licentiatexamen i omvårdnad eller motsvarande. Vidare krävs specialistkompetens inom distriktsvård, högskolepedagogisk utbildning eller motsvarande dokumenterad pedagogisk erfarenhet av undervisning på högskolenivå.  Arbetet förutsätter att du har ett positivt sätt, organisatorisk skicklighet och god samarbetsförmåga med förmåga att skapa goda kontakter inom och utom sektionen och utbildningen. Då arbetet utförs i nära kontakt med studenter och kollegor lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Bedömningsgrunder
Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid personlig lämplighet, pedagogisk skicklighet samt akademisk och klinisk kompetens.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på engelska eller svenska: Curriculum vitae, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio).

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4547/2017
Kontakt
  • Eva Berg Doukkali, Enhetschef, eva.doukkali@ki.se , 08-524 83608
  • Ulla Cronfalk-Hernlund, Administrativ chef, 08-524 86818
Facklig företrädare
  • Agneta Öhlen, SACO, 08-524 837 53, Agneta.Ohlen@ki.se
  • Carina Dahlin, OFR , 08-524 836 92
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2017-10-09
Sista ansökningsdag 2017-11-15

Terug naar vacatures