Karolinska Institutet, MEB

Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik (MEB) är bland de största institutionerna inom epidemiologi i Europa och har ett särskilt fokus på att fördjupa vår kunskap om olika sjukdomars orsak. Vår institution består av forskare, doktorander, biostatistiker, datainsamlare, databasadministratörer och administrativ personal, totalt cirka 250 anställda. Institutionen är belägen på campusområdet i Solna. Mer information finns på: ki.se/meb

Avdelning
IT avdelningen på MEB består av 20 anställda, varav 8 av dessa arbetar med drift och support. Resterande arbetar som DBA eller med registerhantering.

Institutionen; MEB, bedriver framgångsrik forskning som bl.a. bygger på smarta och effektiva IT-lösningar och arbetar utifrån en förvaltningsmodell som fångar upp kärnverksamhetens behov och intressen gällande IT. Institutionen har en egen serverhall och nätverket levereras från KI´s centrala IT-avdelning. Mer information finns på: ki.se/meb.

I ditt arbete ingår att agera expert inom infrastrukturrelaterade frågor och du ansvarar för att infrastrukturen följer de krav på riktlinjer, säkerhetskrav, prestanda och arkitektur som institutionen ställer. Du har ett intresse för omvärldanalys och följer utvecklingen av nyheter och trender som är relevanta för IT-arbetet på institutionen.

Tjänsten innebär ett nära samarbete med resterande team inom driftavdelningen och ställer högra krav på god förmåga att uttrycka sig både muntligt och skriftligt i det svenska och engelska språket.

Arbetsuppgifter

  • I tjänsten ingår ansvar för institutionens datorhall, inköp/montering av hårdvara samt nära kontakt med leverantörer gällande serviceavtal/service i datahall och hårdvara.
  • Ansvarig för virtuella miljön (VMware)
  • Ansvarig för SAN/Storage. Denna är idag baserad på Cisco/IBM
  • Ansvarig för institutionens DR-lösning, Veeam Backup & Replication
  • Ansvarig för nätverk, idag baserat på Cisco

Kvalifikationer

Vi söker dig som har;

* Minst 5 års arbetslivserfarenhet inom infrastruktur

* Arbetat med olika tekniska miljöer

* Erfarenhet och god kunskap om VMware, kommunikation och nätverk.

Det är meriterande om du har;

* Kunskap om lagring, backuplösningar, Linux, brandväggar och IT-säkerhet

* IT-utbildning på akademisk nivå och/eller yrkesutbildning som matchar den tekniska kompetens som arbetsuppgifterna innebär

Vi ser att du är driftig och brinner för att förvalta, men även utveckla, institutionens IT-miljö. Du ska ha lätt för att samarbeta och ha en förmåga att engagera genom dina goda kommunikationsegenskaper. Vi kommer lägga stor vikt stor vid dina personliga egenskaper.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3801/2017
Kontakt
  • Lina Werner, HR-handläggare, Email: lina.werner@ki.se
  • Lennart Martinsson, tf. IT-chef, Email: lennart.martinsson@ki.se
Facklig företrädare
  • Ann Almqvist, OFR, 08-524 861 99
  • Ulrika Zagai, SACO, 08--524 871 84, ulrika.zagai@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2017-08-25
Sista ansökningsdag 2017-09-22

Terug naar vacatures