Karolinska Institutet

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.

Avdelningen
IT-avdelningen, som är en del av universitetsförvaltningen, består av ca 75 medarbetare och antalet beräknas öka under 2019. Avdelningen är inne i ett förändringsarbete där vi etablerar en ny organisation där denna roll är av stor betydelse för vårt fortsatta arbete med att etablera stabil drift och lättillgängliga drifttjänster till stöd för Karolinska Institutets forskning och utbildning. Inom enheten IT Infrastruktur kommer tre grupper att bildas som vardera leds av en gruppchef.

Arbetsuppgifter
Som chef för Infrastukturenheten inom IT-avdelningen har du ansvar för ca 25 personer och en verksamhet som omfattar KI:s gemensamma IT-drift, datacenter och nätverksstruktur. I rollen ligger ett ansvar som omfattar allt från planering av implementeringen av nya nätlösningar hos våra kunder till att leda, utveckla och förvalta drift- och datacenterverksamheten inom IT-avdelningen. Du kommer även ansvara för projekt inom IT-infrastrukturområdet.
- Verksamhets-, budget- och personalansvar för enheten.
- Ansvara för att enhetliga rutiner och processer införs och följs.
- Du engagerar och motiverar dina gruppchefer och medarbetare till att följa de uppsatta målen och bryta ner målsättningarna till konkreta handlingsplaner.
- Samarbeta med övriga IT-funktioner inom Karolinska Institutet.
- Du ansvarar för att säkerställa en kostnadseffektiv administration och en god kvalitet samt följa upp effektivitet, kvalitet och resultat inom enheten.
- Säkerställa drift av servrar, nätverk och datacenter.
- Leverantörskontakter, avtalsförhandling och omvärldsbevakning.
- Du rapporterar till IT-direktören och sitter med i IT-avdelningens ledningsgrupp.

Kvalifikationer
- Vi söker dig med lämplig teknisk bakgrund och flerårig erfarenhet av arbete med IT-infrastruktur och drift i ledande befattning.
- Du har minst 2 års erfarenhet av ledande roller inom universitets- och högskolevärlden.
- Du har erfarenheter av förhandling med leverantörer inom relevanta områden.
- Du har erfarenhet av ledarskap i förändringsarbete.
- Erfarenhet av etablerade ramverk och metoder såsom ITIL och Kanban.
- Erfarenhet av att leda införandet av storskaliga, moderna lösningar för IT-drift.
- Erfarenhet av att leda chefer, antingen i linjen eller i projektliknande sammanhang.

 Egenskaper
-
Du är trygg i ditt ledarskap och är lyhörd inför medarbetare och kunder och förstår människors olika behov och förutsättningar.
- Du är kommunikativ med goda kunskaper i både svenska och engelska och har lätt för att utrycka dig i tal och skrift.
- Du är en relationsbyggare som värdesätter dina kontakter både internt och externt.
- Du har mycket god förmåga att entusiasmera dina medarbetare och arbetar strukturerat för att säkerställa medarbetarnas trivsel och kompetensutveckling, samt enhetens fullgörande av uppsatta målsättningar och SLA:er.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi. Urval och intervjuer sker löpande varför vi önskar få din ansökan så snart som möjligt.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4966/2018
Kontakt
  • Joakim Winter, IT-direktör, 08-524 853 46
Facklig företrädare
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
Publicerat 2018-09-14
Sista ansökningsdag 2018-10-07

Takaisin avoimiin työpaikkoihin