Karolinska Institutet

Avdelning
Forskningsgruppen leds av professor Lars-Olaf Cardell på Enheten för Öron-, Näsa-, Halssjukdomar.
Det övergripande målet för forskargruppen är att öka förståelsen för det innata immunsystemet och dess interaktion med det adaptiva immunsystemet vid uppkomst och utveckling av luftvägsinflammation.
Gruppen är verksam på Bio Clinicum, NKS, Solna.

Arbetsuppgifter
Du kommer att delta i flera av gruppens olika forskningsprojekt. De laborativa metoder som främst kommer att vara aktuella är flödescytometri, cellodling, immunologiska analyser och immunohistokemi.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en examen inom biomedicin, immunologi, molekylärbiologi eller liknande (t.ex. biomedicinsk analytiker, laboratorieassistent, laboratorieingenjör eller motsvarande). Du bör kunna flödescytometri och ha arbetat med det tidigare. Du gillar att lära dig nya metoder och vet att noggrannhet och ett strukturerat arbetssätt är viktigt för att lyckas med försöken. Goda kunskaper i framförallt svenska men även engelska är en förutsättning för att klara jobbet, då forskarmiljön är internationell. Har du något FELASA intyg och/eller vana att ta blodprover är det meriterande.

Det är ett arbete i en spännande och varierande forskningsmiljö där både självständighet och initiativförmåga är viktiga egenskaper.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid frågor kontakta i första hand Susanna Kumlien Georén, Senior Lab Manager.

CLINTEC
Institutionen för klinisk vetenskap, intervention och teknik (CLINTEC) har sin huvudsakliga verksamhet förlagd till Campus Flemingsberg i anslutning till Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge. Verksamhet finns även vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och på Campusområdet i Solna. Det finns 14 enheter och 1 sektion vid CLINTEC. Verksamheten omfattar klinisk forskning, utbildning och utveckling.

Vi arbetar i en internationell och mångkulturell miljö med grundutbildningsstudenter, forskarstuderande, utbytesstudenter inom ERASMUS-programmet, postdoktorala forskare, lärare och forskare vid Karolinska Institutet samt organisationer med gemensamma visioner om excellens i forskning, utbildning och utveckling.
CLINTEC har c:a 180 personer anställda, samt c:a 200 forskarstuderande och 400 anknutna forskare och lärare.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Määräaikainen yli 6 kuukautta
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-1841/2018
Kontakt
  • Susanna Kumlien Georén, Senior Lab Manager/PhD, 0704225908, susanna.georen@ki.se
  • Lars Olaf Cardell, Enhetschef/Professor/Överläkare, lars-olaf.cardell@ki.se
Facklig företrädare
  • Emilie Hultin, SACO, 08-585 811 68, emilie.hultin@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Monika Armuand, Monika.Armuand@ki.se 0760-50 23 42
Publicerat 2018-04-09
Sista ansökningsdag 2018-05-07

Takaisin avoimiin työpaikkoihin