Karolinska Institutet

Institutionen för medicin, Solna, är en av de största kliniska institutionerna vid Karolinska Institutet. Institutionen är uppdelad i avdelningar som i sin tur består av en eller flera forskargrupper. Verksamheten består av forskning, forskarutbildning och grundutbildning för blivande läkare och biomedicinare. Institutionen har tre profilområden: allergi, kardiovaskulär medicin och inflammatoriska sjukdomar.

Vi söker
Vi söker just nu efter en medarbetare inom HR som kommer få chansen att arbeta mitt i forskningens centrum i nära anknytning till det toppmoderna Nya karolinska universitetssjukhuset. 

Avdelning
Avdelningen för administration består idag av 17 framtida kollegor som arbetar inom HR, ekonomi och forskningsutbildning. Det är till oss forskargruppledare och avdelningschefer vänder sig för att få stöd och service. Genom vår mångsidighet och breda kompetens så skapar vi kittet som håller samman institutionens alla avdelningar.  

Arbetsuppgifter
På grund av att verksamheten växer behöver vi nu förstärka vår avdelning med en personaladministratör som kommer arbeta i en stödjande funktion mot verksamhetens samtliga medarbetare. I rollen igår flera arbetsuppgifter som ger dig möjlighet att skapa dina egna rutiner samtidigt som du får fördjupad detaljkunskap inom flera lönerelaterade områden. Systemstödet kommer från bland annat Primula och Agresso.

Bland annat kommer du få att rapportera in löneärenden, hantera reseräkningar och utlägg för våra 450 medarbetare, handlägga våra 440 anknutna i systemet UBW (tidigare kallat Agresso) samt hantera arvoden och övriga ersättningar. Beroende på situationen kommer du givetvis även få axla andra HR-processer för att stödja dina fyra kollegor i HR-enheten. 

Vi erbjuder
Hos oss på institutionen för medicin finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens och nyfikenhet som du nu har en chans att bli en del av. Du kommer bli en del av ett stöttande team på en trevlig arbetsplats med tillåtande atmosfär och spännande samtal i fikapausen. Vi erbjuder en trygg anställning inom den statliga sektorn med goda förmåner såsom friskvårdsbidrag, lönetillägg för föräldralediga, omfattande försäkringar, generös semester och ersättning för läkarvård. I stor utsträckning försöker vi underlätta för våra medarbetare att kombinera arbete, privatliv och föräldraskap. 

Kvalifikationer
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper men ser gärna att du har en högskoleutbildning eller motsvarande inom personalområdet. Du bör även vara duktig på att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Har du tidigare arbetat med Primula är det  givetvis positivt. Du bör trivas lika bra med att jobba självständigt som att samarbeta med kollegor när det behövs. Av samma skäl bör du alltså vara både vara flexibel och ha en god social kompetens samtidigt som du är noggrann och strukturerad.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.
Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4892/2018
Kontakt
  • Helene Utterberg / administrativ chef, 0851771625
Facklig företrädare
  • Niklas Andersson, OFR, niklas.andersson@ki.se
Publicerat 2018-09-14
Sista ansökningsdag 2018-10-10

Return to job vacancies