Karolinska Institutet

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 450 anställda och en omsättning på 470 miljoner år 2017, består av åtta sektioner och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelning
Tjänsten är placerad vid institutionens centrala ledningsadministration, belägen på Flemingsbergs Campusområde. Administrationen består idag av 15 medarbetare som hanterar frågor och ger stöd kring institutionens ekonomi, HR, utbildningsadministration, forskarutbildning, registratur, arkiv samt kommunikation. Vår ambition inom administrationen är att erbjuda strategisk och operativ service av hög kvalité till verksamheten inom samtliga ovan nämnda områden. Institutionens omsättning är ca 470 miljoner per år, fördelat med ca 45 % inom utbildning och 55 % inom forskning.

Arbetsuppgifter
En stor del av arbetet innebär att ha en konsultativ roll gentemot våra sektioner och dess medarbetare. Arbetsuppgifterna är varierande och består till stor del av löpande redovisningsuppgifter, exempelvis:

 • Fakturering och granskning av leverantörsfakturor
 • Granskning av reseräkningar och utlägg
 • Kundreskontra och leverantörsreskontra
 • Kontraktshantering i avtalsreskontra
 • Intäktsbokföring
 • Intrastatrapportering
 • Anläggningsregistrering inkl inventering
 • Avstämningar och bokslut
 • Projektuppföljning inkl återrapportering till externa finansiärer 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ekonomiexamen från universitet/högskola eller vad som av arbetsgivaren bedöms likvärdig samt erfarenhet av redovisningsarbete. Erfarenhet av arbete inom högskolesektorn är meriterande. Goda kunskaper i officepaketet och goda språkkunskaper i svenska och engelska är en förutsättning. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av Agresso.

Du bör besitta hög servicekänsla samt en god förmåga att organisera och prioritera i ditt arbete. Då rollen präglas av eget ansvarstagande ser vi gärna att du tar initiativ till att förbättra och utveckla arbetsområdet. Du bör ha förmågan att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och bli en företrädare för en myndighet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för anställningen.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-248/2018
Kontakt
 • Mona Hellstadius, Personalansvarig, mona.hellstadius@ki.se, 08-524 868 14
 • Ulla Cronfalk-Hernlund, Administrativ chef, ulla.cronfalk-hernlund@ki.se, 08- 524 868 18
Facklig företrädare
 • Carina Dahlin, OFR , 08-524 836 92
 • Agneta Öhlen, SACO, 08-524 837 53, Agneta.Ohlen@ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2018-01-11
Sista ansökningsdag 2018-02-02

Return to job vacancies