Karolinska Institutet, Institutionen för komparativ medicin

Wallenbergs djurhus är ett av flera djurhus som ligger under institutionen Komparativ Medicin. Djurhuset blev inflyttningsklart våren 2012 och har plats för ca 16 000 burar. På djurhuset finns olika barriärer baserade på djurens hälsostatus och för närvarande är vi ca 19 djurtekniker som arbetar här. Vi är installerade i moderna lokaler med modern teknisk utrustning som luftduschar, autoklaver och kemslussar. På Wallenberg finns ett antal specialtjänster (core-faciliteter) till forskare som använder möss. Här produceras nya musstammar med genetiska förändringar, vi renar musstammar från smittor och bevarar stammar i fryst tillstånd om de inte behövs i pågående forskning (KCTT). Vi har också i anslutning till KCTT en musklinik (KIMC) där möss som skapats genom genetisk modifikation kan undersökas med olika tekniker avseende vad förändringen i arvsmassan medför för individen.

Vi söker nu en medarbetare som kan arbeta inom en av Wallenbergs barriärer samt på KI Mouse Clinic. Tjänsten är tillsvidare där tiden delas (50%:50%) mellan Wallenberg och KI Mouse Clinic.

Arbetsuppgifter
Arbetet som djurtekniker på Wallenberg avser skötsel av möss t.ex. burbyte modell IVC green line och isocage, avelsarbete, biopsitagning och journalföring samt assistans. Arbetet på KI Mouse Clinic omfattar skötsel av djur i speciella bursystem s.k. DVC:er samt genomförande av olika undersökningar som röntgen och kroppssammansättning, ämnesomsättning, EKG mm. För sökanden som saknar tidigare erfarenhet av denna typ av undersökningar ger vi utbildning och med möjlighet att över tiden avancera till djurteknisk specialist.

Arbetet består av en del tunga lyft. Vi har separat diskenhet som tar hand om all disk och tvätt.  

Kvalifikationer
Den person som vi söker skall vara utbildad djurtekniker och ha erfarenhet av arbete med olika musmodeller och genmodifierade musstammar.

God datorvana och goda kunskaper i engelska i tal- och skrift krävs för dokumentation och kontakt med forskarna, vi har många utländska forskare samt strävar mot datoriserad journalföring.

Det är meriterande att ha artspecifik utbildning med inriktning mot möss samt erfarenhet av IVC green line, olika administrationsvägar (i.p., i.v., s.c., i.m. och gavage), blodprovstagning, anestesi och andra ingrepp.

Meriterande är även tidigare erfarenhet av undersökningar av smågnagare typ röntgen, beteendeanalys eller liknande och om man har utbildning i anestesi av smågnagare.

Som person är du ansvarsfull, noggrann och flexibel och gillar att arbeta både i grupp och självständigt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. 

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.  Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna Campus
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-6170/2017
Kontakt
  • Elisabet Andersson, enhetschef, elisabet.andersson@ki.se
  • Kajsa Noaksson, chefstekniker, kajsa.noaksson@ki.se
Facklig företrädare
  • Arif Kisana, SACO, arif.kisana@ki.se
  • Gunnel Brolin, OFR, 08-524 810 63, gunnel.brolin@ki.se
  • Susanne Johansson, SEKO, susanne.johansson.1@ki.se
Publicerat 2017-12-22
Sista ansökningsdag 2018-01-15

Return to job vacancies