Karolinska Institutet,

Institutionen för klinisk neurovetenskap (CNS) är en av Karolinska Institutets största institutioner. Institutionen är indelad i fem avdelningar som bedriver forskning och utbildning inom neurovetenskap, från molekylärnivå till samhällsnivå. Institutionen har omkring 400 anställda och drygt 230 registrerade doktorander. Omsättningen är cirka 450 miljoner kronor per år.

Arbetet på institutionen är i hög grad integrerat med de kliniska verksamheterna vid Karolinska Universitetssjukhuset, S:t Eriks ögonsjukhus samt Stockholms läns landsting (SLL). Ett nära samarbete finns även med andra forskargrupper vid Karolinska Institutet samt med andra universitet. Mer information hittar du på vår hemsida: ki.se/cns

Avdelning
Avdelningen för psykologi bedriver forskning och utbildning i skärningspunkten mellan psykologi och biomedicin vid Karolinska Institutet och Karolinska Universitetssjukhuset.

För närvarande arbetar tolv forskargrupper vid avdelningen. Avdelningen svarar för huvuddelen av de kurser som ges på Karolinska Institutets psykologprogram, och vi ansvarar även för en del andra kurser vid Karolinska Institutet både inom grundutbildning och forskarutbildning.

Arbetsuppgifter
Vi söker en post doc som kommer arbeta i ett forskningsprojekt om akuta effekter av arbetstidsscheman med korta vilotider. Arbetsuppgifterna kommer att bestå av ha ansvar för biokemiska analyser av stressmarkörer samt upplägg och handledning av personal för blodprovstagning i fält. Personen kommer att ingå i Petter Gustavssons forskargrupp.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en doktorsexamen med erfarenhet av postdoktoral träning [AD1] , eller motsvarande, inom bioteknik, biovetenskap eller relaterat område. Du ska ha dokumenterad god teoretisk ämneskunskap inom området arbetsrelaterade ohälsotillstånd och i synnerhet stressrelaterad ohälsa.

Du ska ha erfarenhet av arbete med biologiska prover med fokus på deras kemiska profil (såväl små molekyler som biologiska makromolekyler). Du har dokumenterad erfarenhet av datainsamling, tolkning av rådata, bearbetning och analys med fokus på identifiering av biomarkörer för diagnos, prognos och behandling. Du ska även ha dokumenterad erfarenhet av statistiska analyser i SPSS (eller motsvarande) och forskningsmetodik.

Du har god erfarenhet av att skriva forskningsansökningar samt vetenskapliga artiklar på engelska. Sökande ska visa på en hög grad av noggrannhet och självständighet. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom samarbets- och kommunikationsförmåga, samt pedagogisk och analytisk förmåga. Det är viktigt att du har god initiativförmåga och förmåga till självständigt arbete.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska bestå av följande handlingar, skrivna på engelska eller svenska:

  1. En komplett curriculum vitae inkluderande disputationsdatum, avhandlingens titel, tidigare akademiska befattningar, akademisk titel, nuvarande befattning, akademiska utmärkelser samt kommittéarbete
  2. En komplett publikationslista
  3. En sammanfattning av nuvarande arbete (maximalt en sida)
  4. Verifikationer för tillgodoräknande av sjukdom, tjänstgöring inom totalförsvaret, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer och studentorganisationer eller föräldraledighet eller andra liknande omständigheter

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Anställningsform Temporary position longer than 6 months
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 15 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-6071/2017
Kontakt
  • Sandra Mathisen, personaladministratör, sandra.mathisen@ki.se

  • Anna Dahlgren, projektledare , anna.dahlgren@ki.se

Facklig företrädare
  • Arsalan Amir, SACO, 08 - 517 733 37, arsalan.amir@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Venus Azhary, OFR, 0707-124 127
Publicerat 2018-01-08
Sista ansökningsdag 2018-01-17

Return to job vacancies