Karolinska Institutet, Swetox

Swetox är ett centrum för tvärvetenskaplig forskning och utbildning inom kemikalier, hälsa och miljö. Swetox samverkar med samhället utanför akademin med syfte att uppmuntra till intressentdialog och förbättrade beslutsprocesser i samhället. I Swetox ingår elva svenska universitet och ambitionen är att ta fram ny kunskap som ska bidra till ett kemikaliesäkert samhälle, en hållbar miljö och bättre hälsa.
Genom innovativ forskning, kunskaps- och metodutveckling bidrar Swetox till att bedöma säkerheten hos alla typer av kemikalier, särskilt hormonstörande ämnen, läkemedel, nanomaterial och ämnen som utgör nya kemikalierisker. Parallellt med forskningen medverkar Swetox till akademisk utbildning inom toxikologiska vetenskaper i Sverige.
Läs mer om Swetox på http://www.swetox.se

Placering
Anställningen är placerad inom in vivo verksamheten på Enheten för toxikologiska vetenskaper vid Karolinska Institutet. Denna enhet är en del av Swetox och kallas också Swetox Södertälje. Verksamheten bedrivs i Gärtuna, Södertälje, och här arbetar idag över 50 personer med forskning och utbildning. Swetox Södertälje har godkännande av Swedac för GLP regulatoriska säkerhetsstudier och analytisk kemi.
In vivo verksamheten på Swetox Södertälje sysselsätter idag 5 personer som genomför djurstudier för säkerhetsbestämning av läkemedelskandidater och andra kemikalier. Sedan starten av djurverksamheten 2015 har efterfrågan på djurstudier ökat stadigt, och vi har idag utfört ett 25-tal studier av varierande storlek och komplexitet, i samarbete med ett dussintal läkemedelsföretag och akademiska grupper. In vivo-verksamheten inrymmer också laboratorier för analys av plasmakemi och hematologi samt ett lab för obduktion och framtagning av histologiska snitt.

Arbetsuppgifter
Vi söker en toxikolog och försöksledare för en projektanställning på 1 år med möjlighet till förlängning. Som toxikolog förväntas du ansvara för säkerhetsbedömningen i läkemedelsprojekt, men även i projekt inom andra kemikalieområden. I rollen ligger ett helhetsansvar omfattande koordinering mot uppdragsgivare, aktivt arbete som toxikolog i uppdragsprojekt, samt planering och design av säkerhetsbedömningsprogram. Du förväntas också fungera som expert och kontakt mot myndigheter i frågor rörande säkerhetsbedömning. Du ansvarar också för dokumentationen i ansökningar till myndigheter. I arbetsuppgifterna som försöksledare ingår ett helhetsansvar för djurförsök som utförs på Swetox Södertälje, inkluderande koordinering och kommunikation med uppdragsgivare, försöksplanering, koordinering av delförsök och kommunikation med delförsöksledare och forskningsingenjörer, försöksdesign, tolkning av data och slutrapportering av försök. Alla djurförsök utförs GLP-mässigt.

Kvalifikationer
Du har högskoleutbildning inom toxikologi, farmakologi, kemi, biologi eller motsvarande. Du har fler års erfarenhet av arbete som toxikolog i läkemedelsprojekt eller motsvarande. Du har också erfarenhet som försöksledare för regulatoriska säkerhetsförsök utförda enligt GLP. Goda kunskaper i engelska är ett krav. Utöver detta är följande kunskap/erfarenheter meriterande:

  • Erfarenhet av egen forskning
  • Erfarenhet av inhalationsförsök
  • Erfarenhet av reproduktionstoxikologi
  • Erfarenhet inom 3R området
  • Erfarenhet av undervisning

Personliga egenskaper
Du har förmåga att arbeta självständigt, är orädd för att ta egna initiativ och är flexibel. Rollen kräver god samarbets- och kommunikationsförmåga med fokus på service och leverans. Arbetet kräver även förmåga att arbeta strukturerat och kreativ problemlösning.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.
Enligt Riksarkivets föreskrifter arkiveras ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft. Detta gäller dock ej bilagor som är tryckta eller på annat sätt publicerade.
Swetox strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering, har jämn könsfördelning och ger lika möjligheter för alla.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Temporary position longer than 6 months
Anställningens omfattning Heltid
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-5869/2017
Kontakt
  • Björn Platzack, Chef In vivo, 08-524 88506
Facklig företrädare
  • Magnus Hellstrandh, 08-524 88511
Publicerat 2017-12-21
Sista ansökningsdag 2018-01-31

Return to job vacancies