Karolinska Institutet, Swetox

Swetox är ett centrum för tvärvetenskaplig forskning och utbildning inom kemikalier, hälsa och miljö. Swetox samverkar med samhället utanför akademin med syfte att uppmuntra till intressentdialog och förbättrade beslutsprocesser i samhället. I Swetox ingår elva svenska universitet och ambitionen är att ta fram ny kunskap som ska bidra till ett kemikaliesäkert samhälle, en hållbar miljö och bättre hälsa.
Genom innovativ forskning, kunskaps- och metodutveckling bidrar Swetox till att bedöma säkerheten hos alla typer av kemikalier, särskilt hormonstörande ämnen, läkemedel, nanomaterial och ämnen som utgör nya kemikalierisker. Parallellt med forskningen medverkar Swetox till akademisk utbildning inom toxikologiska vetenskaper i Sverige.
Läs mer om Swetox på http://www.swetox.se

Placering
Anställningen är placerad inom bioanalysverksamheten på Enheten för toxikologiska vetenskaper vid Karolinska Institutet. Denna enhet är en del av Swetox och kallas också Swetox Södertälje. Verksamheten bedrivs i Gärtuna, Södertälje, och här arbetar idag över 50 personer med forskning och utbildning.
Bioanalysverksamheten deltar i ett flertal forskningsprojekt i Sverige och Europa för att etablera nya biomarkörer och metoder för testning av kemikalier och läkemedel. Swetox Södertälje är godkända av Swedac för GLP regulatoriska säkerhetsstudier omfattande även analytisk kemi. Inom bioanalys utförs kvantitativ analys for toxiko- och farmakokinetik inom preklinska (GLP) och kliniska studier (GCP). Bioanalysverksamheten utgör även en nationell resurs för att monitorera användning av droger och läkemedel via analys av av avloppsvatten.

Arbetsuppgifter
Vi söker en forskningsingenjör för en projektanställning på 1 år med möjlighet till förlängning. I arbetsuppgifterna ingår att analysera lågmolekylära organiska föreningar i komplexa matriser såsom biologiska prover och avloppsvatten med hjälp av LC-MS/MS. I rollen ingår planering, genomförande, tolkning och rapportering av experimentella studier, samt utveckling och validering av nya metoder. Du kommer att ha en central roll i verksamhetens GLP arbete och för att driva laboratoriesäkerhet. Du kommer även att ha instrumentansvar samt vara delaktig i handledning av masterstudenter.

Kvalifikationer
Du har som lägst högskoleutbildning inom kemi. Du har minst 2 års erfarenhet av kemiska analyser av biologiska prover med hjälp av LC-MS/MS samt erfarenhet av metodutveckling och validering. Du har erfarenhet av problemlösning på LC-MS instrumentering samt vana att hantera stora mängder data och biologiska prover med höga krav på noggrannhet och dokumentation. Vi kräver även mycket god datorvana och goda kunskaper i engelska.
Utöver detta är följande meriter önskvärda:

  • Kvalitetsarbete enligt GLP (Good Laboratory Practice) eller GCP (Good Clinical Practice)
  • Erfarenhet av arbete i en forskningsorienterad miljö
  • Kunskap inom statistik
  • Erfarenhet av arbetsmiljöarbete såsom t.ex. riskbedömning av laboratoriearbete
  • Erfarenhet av automatisering t.ex. tecan vätskehanteringsrobot och databehandling med ’workflow’ programvara t.ex. KNIME
  • Erfarenhet från toxikologiska frågeställningar och problemlösning relaterade till läkemedelsutveckling eller miljö

Personliga egenskaper
Du är självständig, initiativtagande, flexibel, strukturerad och noggrann. Du är bra på att se samband mellan olika expertområden, är nyfiken och bidrar till tvärfunktionella samarbetsytor. Du är en kreativ problemlösare med naturlig fallenhet för effektiv logistik.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.
Enligt Riksarkivets föreskrifter arkiveras ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft. Detta gäller dock ej bilagor som är tryckta eller på annat sätt publicerade.
Swetox strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering, har jämn könsfördelning och ger lika möjligheter för alla.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Temporary position longer than 6 months
Anställningens omfattning Heltid
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-5832/2017
Kontakt
  • Johan Lindberg, Chef Bioanalys, 08-524 88501
Facklig företrädare
  • Magnus Hellstrandh, 08-524 88511
Publicerat 2017-12-15
Sista ansökningsdag 2018-01-31

Return to job vacancies