Karolinska Institutet, Universitetsförvaltningen, HR-avdelningen

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.

Ansvarsområden

Som HR-konsult/specialist arbetar du med organisatoriska och sociala arbetsmiljö- och arbetsgivarfrågor. Det innefattar förebyggande, åtgärdande och uppföljande arbete. Du arbetar konsultativt på KI-övergripande nivå och ger råd och stöd till chefer och HR-medarbetare avseende individ- och grupprocesser, rehabilitering och individuella omställningsärenden. Du ger även stöd till medarbetare i psykosociala arbetsmiljöfrågor. Du genomför utbildningar, seminarier, tar fram riktlinjer och ansvarar för upphandling av extern sakkompetens.

På HR-avdelningen vid Karolinska Institutet får du ett fyrtiotal kollegor som ansvarar för det övergripande HR-arbetet inom universitetet. Avdelningen är idag organiserad i tre enheter (förhandling, kompetensförsörjning och lön). Du har ett nära samarbete med kollegor HR-avdelningen men också med chefer och HR-medarbetare ute på institutionerna.

Kravprofil

Vi söker dig som är leg. psykolog/beteendevetare eller har motsvarande högskoleutbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har grundläggande utbildning i psykoterapi. Vi förutsätter att du har flerårig erfarenhet av arbetsmiljöarbete med inriktning organisatoriska och sociala frågor och med komplexa personalärenden och rehabilitering. Du har vana av och fallenhet för att genomföra utbildning för mindre och större grupper. Du uttrycker dig väl på svenska och engelska såväl i tal som i skrift. Du har erfarenhet och intresse att av arbeta med rehabilitering och har dokumenterad erfarenhet och kompetens inom samtalsmetodik, beteendevetenskap och psykosocialt krisstöd. Du har arbetsrättsliga kunskaper på generell nivå och har dokumenterad erfarenhet av att handleda chefer.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor. Som person har du lätt för att kommunicera och för att etablera och behålla förtroendefulla relationer. Du har ett konsultativt arbetssätt och har förmågan att belysa och analysera frågeställningar ur olika perspektiv, såväl på verksamhets- som individnivå. Du är medveten om din roll som arbetsgivarrepresentant. Dessutom har du god samarbetsförmåga, är självgående, strukturerad och har hög integritet. Du är strategisk och drivande samt har förmågan att självständigt leda och driva ärenden/projekt mot önskat resultat.

Ansökningsförfarande

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4426/2017
Kontakt
  • Peter Gustafsson, enhetschef, peter.gustafsson@ki.se
  • Mats Engelbrektson, HR-direktör, mats.engelbrektson@ki.se
Facklig företrädare
  • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
  • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2017-09-29
Sista ansökningsdag 2017-10-18

Return to job vacancies