Karolinska Institutet

Institutionen för Odontologi som finns i Flemingsberg utbildar tandläkare och tandhygienister. Dessutom bedrivs forskning och specialistutbildning mm. Skandinavisk och då främst svensk odontologi har varit världsledande under flera decennier.


Universitetstandvården
Kliniken för barn- och ungdomstandvård ligger organisatoriskt under universitetstandvården och samarbetar nära med enheten för Pedodonti vid institutionen för odontologi, Karolinska Institutet. Kliniken har både allmäntandvård och specialisttandvård för barn och ungdomar. Vid kliniken arbetar tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor och psykologer. Vid kliniken bedrivs ST-utbildning och både tandläkar- och tandhygieniststudenter gör sin kliniska utbildning i barn- och ungdomstandvård på kliniken. Kliniken har förutom allmän specialistvård ett speciellt fokus på psykologisk behandling av tandvårdsrädsla samt barn med kroniska sjukdomar och funktionshinder.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu två tandläkare till ST-utbildning för erhållande av specialistbehörighet i pedodonti. ST-tjänstgöring i pedodonti innebär 70% kliniskt arbete, och 30% till administrativt arbete och teoretiska studier.

Kvalifikationer
Krav:

  • Legitimerad tandläkare
  • Minst 2 års allmäntjänstgöring
  • Flytande svenska i tal och skrift

Meriterande:

  • Undervisningserfarenhet
  • Handledningserfarenhet
  • Kurser med inriktning mot pedodonti och psykologi

Vi söker dig som är allmäntandläkare, har svensk tandläkarlegitimation och som tycker det är spännande att utvecklas. Du har arbetat på heltid minst två år i yrket samt har mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Du ska ha visat ett målinriktat intresse för specialiteten genom klinisk tjänstgöring, kompetensutveckling och intresse eller erfarenhet av forskning och undervisning. Meriterande är yrkeserfarenhet som allmäntandläkare upp till fem år och god klinisk kapacitet.

Bedömningsgrunder
Vid bedömningen av de sökande lägger vi särskilt stor vikt vid pedagogiska och personliga egenskaper.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Mynetwork.

Anställningsform Temporary position longer than 6 months
Anställningens omfattning Heltid
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4336/2017
Kontakt
  • Göran Dahllöf, avdelningschef, 08-524 883 35
  • Charlotte Wikhagen, personalhandlägaggare, 08-524 880 46
Facklig företrädare
  • Patricia de Palma, SACO, 08- 524 881 29
  • Inga-Lill Tillgren, OFR, 08-524 881 74
Publicerat 2017-09-26
Sista ansökningsdag 2017-10-17

Return to job vacancies