Karolinska Institutet

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 450 anställda och en omsättning på 470 miljoner år 2017, består av åtta sektioner och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelning
Sektionens vision är att på ett avgörande sätt bidra till att förbättra människors hälsa genom forskning, utbildning och interprofessionell samverkan med vetenskaplig grund i omvårdnad. Utbildning bedrivs på grund-(sjuksköterskeprogrammet), avancerad (specialistsjuksköterskeprogrammen) och forskarutbildningsnivå och sker på såväl campus som distans samt har även ett omfattande internationellt student- och lärarutbyte. Sektionen har ca 100-tal medarbetare och ett 20-tal registrerade doktorander.

Arbetsuppgifter
Vi söker två personer med intresse och engagemang i att undervisa och bedriva utvecklingen av utbildning på grund- och avancerad nivå och, med inriktning omvårdnad. Vår verksamhet har sin utgångspunkt i kunskap som främjar hälsa, lindrar lidande, ökar delaktighet och tillgodoser fundamentala behov. I arbetsuppgifterna ingår att undervisa i olika kurser på grund/avancerad nivå, kursansvar och examinatorsuppdrag i de olika kurserna samt handledning av självständiga examensarbeten på såväl grund som avancerad nivå. Inom utbildningen ingår även verksamhetsförlagd utbildning (VFU). I tjänsten ingår tid för kompetensutveckling/forskning vars omfattning kan diskuteras.

Kvalifikationer
För behörighet krävs det att den sökande är legitimerad sjuksköterska och har avlagt doktorsexamen/licentiatexamen i omvårdnad eller motsvarande. Vidare krävs högskolepedagogisk utbildning eller motsvarande dokumenterad pedagogisk erfarenhet av undervisning på högskolenivå. För arbetet fodras även att du har god social kompetens med ett positivt sätt, organisatorisk skicklighet och god samarbetsförmåga samt har förmåga att skapa goda kontakter inom och utom institutionen. Arbetet förutsätter även mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska.

Bedömningsgrunder
Vid bedömningen av de sökande lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och vid pedagogisk skicklighet samt akademisk- och klinisk kompetens.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på engelska eller svenska: Curriculum vitae, meriter och beskrivning av planerad forskning som presenteras i enlighet med Karolinska Institutets meritportfölj (http://ki.se/qualificationsportfolio).

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-2227/2017
Kontakt
  • Kay Sundberg, Enhetschef,, kay.sundberg@ki.se, 08-524 835 72
  • Ulla Cronfalk-Hernlund, Administrativ chef,, ulla.cronfalk-hernlund@ki.se, 08-524 868 18
Facklig företrädare
  • Agneta Öhlen, SACO, 08-524 837 53, Agneta.Ohlen@ki.se
  • Carina Dahlin, OFR , 08-524 836 92
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2017-04-24
Sista ansökningsdag 2017-06-19

Return to job vacancies