Karolinska Institutet

Vid Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) bedrivs världsledande forskning inom åldrande, demens, epidemiologi och vårdvetenskap. Forskningen sträcker sig från grundforskning på molekyl- och cellnivå till kliniska studier och forskning på samhällsnivå. Vid NVS genomför cirka en tredjedel av KI:s studenter sin utbildning på grund- och avancerad nivå. Institutionen med cirka 450 anställda och en omsättning på 470 miljoner år 2017, består av åtta sektioner och finns på Campus Flemingsberg och Campus Solna.

Avdelning
Tjänsten är placerad vid institutionens centrala ledningsadministration, belägen på Flemingsberg Campusområde. Administrationen består idag av 16 medarbetare som hanterar frågor och lämnar stöd kring institutionens ekonomi, HR, forskarutbildning, arkiv, registratur samt information- och webbfrågor.

Vi söker en personalhandläggare till institutionens HR-avdelning där vi i dag är 3 medarbetare. I HR-avdelningens uppdrag ingår bland annat att arbeta både strategiskt och operativt inom områdena personal- och ledarskapsutveckling, kompetensförsörjning, rekrytering, rehabilitering, praktisk lönehantering och lönebildning, arbetsmiljö och friskvård. Även förhandlings- och avtalsfrågor samt likabehandlingsfrågor ingår i avdelningens uppdrag.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna för tjänsten är främst inriktade mot rekrytering och HR-administration. En stor del av arbetet innebär att ha en konsultativ roll gentemot våra sektioner och dess medarbetare. Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:

  • Handläggning av institutionens rekryteringsärenden i systemet MyNetwork samt ge stöd till rekryterande verksamhet gällande annonsutformning, intervjuer, referenstagning, beslutsskrivande och avslut av rekryteringsärenden
  • Ge konsultativt stöd åt institutionens chefer och medarbetare i HR-frågor samt tolkning av lagar och avtal inom HR
  • Registrera personal- och lönehändelser i lönesystemet, exempelvis anställningar, stipendier, utfärda intyg samt hantera arvoden och ledighetsärenden

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på heltid i ett år med möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleexamen inom HR och ser att du har minst 2 år arbetslivserfarenhet, gärna inom den statliga sektorn. Du är noggrann, administrativt lagd samt har god analytisk och organisatorisk förmåga. Du ska ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Vi ser gärna att du har erfarenhet av de lagar och förordningar som styr arbetsrätten inom den statliga sektorn. Erfarenhet av rekryteringsarbete är meriterande.

Du kommer att vara en del av såväl ett lokalt som ett centralt HR-nätverk vid Karolinska Institutet samt ges möjlighet till kompetensutveckling i form av kurser och seminarier som anordnas inom och utanför KI.

Personliga egenskaper
Som person tror vi att du har ett stort intresse för HR-frågor och är villig att driva och utveckla dessa tillsammans med gruppen. Du kommer att ges frihet under ansvar vilket innebär att det finns utrymme för eget initiativtagande inom ramen för anställningen. För arbetet krävs att du är prestigelös, har stark integritet, ett positivt sätt och en förmåga att skapa goda kontakter inom och utom institutionen. Vi kommer därför att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork.

Anställningsform Temporary position longer than 6 months
Anställningens omfattning Heltid
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-1836/2017
Kontakt
  • Ulla Cronfalk-Hernlund, Administrativ chef, 08-524 868 18, ulla.cronfalk-hernlund@ki.se
  • Minna Öqvist, Personalansvarig, 08-524 868 16, minna.oqvist@ki.se
Facklig företrädare
  • Carina Dahlin, OFR, 08-524 836 92, carina.dahlin@ki.se
  • Agneta Öhlen, SACO, 08-524 837 53, Agneta.Ohlen@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2017-04-06
Sista ansökningsdag 2017-04-27

Return to job vacancies