Karolinska Institutet, Institutet för miljömedicin

Institutet för miljömedicin (IMM) är en institution vid Karolinska Institutet och ett tvärvetenskapligt forskningsinstitut inom det brett definierade området miljömedicin. IMM bedriver avancerad forskning inom miljö- och yrkesmedicin, toxikologi, fysiologi, epidemiologi och biostatistik med fokus på att klarlägga hur miljö- och livsstilsfaktorer påverkar vår hälsa och vilket samspel med gener som finns. IMM är också ett nationellt expertorgan inom miljömedicin och IMMs forskare är vetenskapliga rådgivare åt myndigheter och andra beslutsfattare samt medverkar i nationella och internationella expertgrupper.

Avdelning

Den administrativa enheten vid IMM innefattar funktioner för ekonomi, HR, IT och utbildningsadministration med totalt 16 medarbetare. Tre medarbetare arbetar inom ekonomi. Vi söker nu en redovisningsansvarig som ska ansvara för budgetarbete och redovisning vid institutionen.

Arbetsuppgifter

Som redovisningsansvarig kommer du att ansvara för och arbeta med institutionens ekonomiska frågor i samarbete med administrativ chef och enhetschefer. Arbetet innebär en kombination av strategiska, operativa och rutinmässiga uppgifter i kombination med arbetsledning inom ekonomigruppen. De huvudsakliga arbetsuppgifterna innefattar:

  • Ansvar för löpande bokföring såsom omföringar, anläggningsredovisning, kund- och leverantörsreskontra, interndebiteringar, granskning av utlägg/reseräkningar m.m
  • Ansvar för fakturering och rekvirering samt rapportering av medel med hjälp av avtalsreskontra
  • Ansvar för rapportering av bokslut (kvartal, del- och helår) till centrala ekonomiavdelningen samt assistera administrativ chef på institutionsnivå
  • Budgetuppföljningar på institutions- och enhetsnivå 
  • Inköps-/upphandlingssamordning 
  • Övrigt förekommande arbetsuppgifter inom ekonomiområdet (t ex, framtagning av interna styrmodeller, uppföljning etc för att effektivisera IMM:s ekonomiarbete)

Kvalifikationer

Vi söker dig som i dag arbetar med redovisning och budgetuppföljning och vill jobba på en position med mer övergripande ansvar för en ekonomifunktion. Till din hjälp har du två erfarna ekonomiassistenter. Du har ekonomiutbildning från högskola eller universitet och flera års erfarenhet inom redovisning och budgetuppföljning. Du kommer att ha många kontakter både internt och externt vilket förutsätter mycket god samarbetsförmåga och servicekänsla. Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, är en förutsättning för rollen. Erfarenhet från universitet, högskola eller andra statliga myndigheter samt mycket goda kunskaper i Agresso och Excel är meriterande.

Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet.

Ansökningsförfarande

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Permanent position
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-1061/2017
Kontakt
  • Henrik Jonsson, Administrativ chef, 08-524 875 87
Facklig företrädare
  • Ann Boström, SEKO, 08-524 875 79
  • Malahat Mousavi, SACO-S, 08-524 875 24
  • Niklas Andersson, OFR, 08-524 874 19
Publicerat 2017-03-08
Sista ansökningsdag 2017-03-22

Return to job vacancies