Karolinska Institutet, Universitetsförvaltningen

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.

Avdelning

Enheten för stöd till program- och utbildningsnämnder är en av 5 enheter inom Avdelningen för utbildnings- och forskarutbildningsstöd. Enheten ger bl.a. stöd till Läkarprogrammet och Biomedicinprogrammen med handläggning och studievägledning. Enheten arbetar också med studenträtt och övergripande utbildningsadministrativa processer.                  

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en person som ska arbeta som handläggare för de internationella biomedicinprogrammen och i det vara ett stöd för de programansvariga lärarna och den programansvariga nämnden. Nämnden ansvarar bl.a. för att utveckla, utvärdera och kvalitetssäkra programmen och handläggarna är delaktiga i detta arbete. Idag finns en handläggare för programmen och ni kommer att arbeta tillsammans. I rollen kommer du att arbeta bl.a. med

 • den administration som är gentemot kurserna inom programmen
 • informationen på programmens webbplatser
 • budget och ekonomiuppföljning för programmen

Arbetet innebär stora kontaktytor med både lärare, studenter och programmets ledning och en viktig uppgift är att säkerställa att administrationen mellan programnämnd och kursgivande institutioner fungerar.

I tjänsten ingår också att administrera vissa studentfrågor i den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) för samtliga utbildningar vid Karolinska Institutet, framförallt för inresande utbytesstudenter som ska genomföra utbildning förlagd till sjukvården. I denna roll har du många kontakter med administratörer och VFU-handläggare inom utbildningsprogrammen och inom Stockholms läns landsting.          

Arbetsområdena överlappar i viss mån varandra och periodvis kan arbetsbelastningen vara hög.

Tjänsten sträcker sig till 31 maj 2019.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

 • minst 3 årig högskoleutbildning eller erfarenhet som motsvarar kraven för tjänsten
 • goda kunskaper inom administrativa system som används i högskolan
 • erfarenhet från arbete inom högskola/universitet
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska

Arbetet innebär en kombination av omväxlande och rutinmässiga uppgifter och ställer stora krav på noggrannhet, planering samt att arbeta självständigt och utåtriktat. Du ska vara serviceinriktad, drivande och ha god samarbetsförmåga.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor. Vi ser gärna att du är noggrann och strukturerad, tar egna initiativ och har förmåga att driva frågeställningar framåt.

Ansökningsförfarande

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse mere end 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-4141/2018
Kontakt
 • Charlotta Cederberg, enhetschef, 08-524 864 68
 • Åsa Nandorf, avdelningschef, 08-524 865 16
Facklig företrädare
 • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
 • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2018-08-01
Sista ansökningsdag 2018-08-26

Tilbage til Ledige stillinger