Karolinska Institutet, Institutionen för folkhälsovetenskap


Institution
Vid Institutionen för folkhälsovetenskap bedrivs forskning, utbildning och rådgivning grundat på koncepten folkhälsa och epidemiologi. Institutionen har omfattande internationella samarbeten inom sina tre profilområden global hälsa, folkhälsoepidemiologi och socialmedicin. Vi ansvarar även för undervisning - kurser och program - inom bl a folkhälsoepidemiologi och global hälsa - både på grund, avancerad och forskarutbildningsnivå. Forskningen fokuserar på hälsoproblem hos befolkningen och hur man kan bekämpa dessa genom förebyggande samhällsbaserade åtgärder och utvecklande av ändamålsenliga hälso- och sjukvårdssystem. Institutionen är indelad i forskargrupper verksamma inom ämnesområdena global hälsa, folkhälsoepidemiologi och socialmedicin med tillsammans ca 150 anställda. Därutöver har vi ca 80 forskarstuderande. Tjänsten är placerad i forskargruppen Epidemiology of Psychiatric Conditions, Substance use and Social environment (EPiCSS).

Forskargruppen består av cirka 20 personer. Vårt långsiktiga mål är att utveckla tidiga interventioner och förebyggande metoder för att motverka psykisk ohälsa (inklusive drog användning), genom att undersöka risk- och friskfaktorer för psykisk ohälsa i omfattande register och enkätundersökningar men också i biologiska material. Eftersom sociala faktorer alltid är av betydelse tar vi alltid dessa i beaktande. Förutom att undersöka hela befolkningen är vi också intresserade av vissa riskgrupper t.ex. barn som växer upp med föräldrar med allvarliga psykiatriska tillstånd, sexuella minoriteter och flyktingar.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en erfaren statistiker för de epidemiologiska forskningsprojekt som bedrivs inom forskargruppen, framförallt inom området psykiatrisk epidemiologi. Arbetsuppgifterna spänner över hela forskningsprocessen, från konception av hypotes och studiedesign till kommunikation av resultat, med en tyngdpunkt på avancerad databashantering och statistisk analys.

Kvalifikationer
Du som söker skall ha en doktorsexamen (PhD), dokumenterad erfarenhet av epidemiologisk forskning samt ha en högskoleexamen i statistik.

Erfarenhet av arbete med stora databaser i allmänhet och hälsodataregister i synnerhet är nödvändigt för tjänsten, liksom goda kunskaper i programmering i t.ex SAS, Stata och SPSS. Erfarenheter att analysera interventionsstudier är ett extra plus. Goda kunskaper i engelska och en plan att lära sig svenska är ett krav.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet Varbi.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3662/2018
Kontakt
  • Christina Dalman, Professor/Överläkare, 0722-426892 christina.dalman@ki.se
Facklig företrädare
  • Biborka Bereczky Veress, SACO, 070-173 85 75, biborka.bveress@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, henry.wolling@ki.se
  • Marcus Stjernström, OFR, marcus.stjernstrom@ki.se
Publicerat 2018-06-27
Sista ansökningsdag 2018-08-15

Tilbage til Ledige stillinger