Institutionen för neurobiologi, vårdvetenskap och samhälle (NVS) består av 11 sektioner och har c:a 500 anställda. Verksamheten bedrivs vid KI Campus Flemingsberg, men institutionen finns även representerad på andra platser i Stockholm. På institutionen bedrivs utbildning på grund- och avancerad nivå, forskarutbildning samt klinisk och experimentell forskning inom institutionens olika ämnesområden.

Avdelning
Forskargruppen som leds av Professor Caroline Graff och är en del av sektionen för Neurogeriatrik bedriver translationella genetiska och kliniska studier av ärftliga demenssjukdomar, särskilt frontallobsdemens (FTD) och Alzheimers sjukdom. Vi samlar in, analyserar, och skickar patientprover inom samarbeten (DNA, CSF, serum, hjärnvävnad) och detta material utgör utgångspunkten för vår forskning på hjärnan och nervsystemets sjukdomar. Gruppen består av en professor, doktorander, läkare, postdocs, BMA, koordinator, och vi har omfattande samarbeten med genetiska enheten på Minnesmottagningen, Karolinska Universitetssjukhuset, kliniker, samt medverkar i nationella och internationella forskningskonsortier. Vi söker nu en medarbetare för 2 års visstidsanställning till gruppen.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ha två huvudsakliga arbetsuppgifter. En central del är att koordinera och administrera det nystartade Swedish FTD Initiative som har till syfte att öka förståelsen för frontallobs demens (FTD). SweFTD Initiative är ett forskningssamarbete mellan KI och KTH och din roll blir att organisera och administrera regelbundna projektmöten.

En andra huvuduppgift är att driva Swedish FTD initiativets målsättning med att etablera en nationell klinisk databas och provsamling på patienter med FTD. Det innebär ett omfattande arbete med att etablera kontakt med och resa till minnesmottagningar eller liknande som är direkt involverade i vård och utredning av FTD patienter i hela landet. Uppbyggnaden av själva databasen ska ske utifrån behov och kravspecifikation från forskare som ska använda materialet och hur verkligheten ser ut, dvs i vilka format kliniska data kan överföras. Vidare kommer de tekniska lösningarna för den digitala databas-plattformen utvecklas i samarbete med experter. Databasen och biobanken ska uppfylla gällande etiska och juridiska riktlinjer dvs etiska tillstånd och informerade samtycken ska framställas. Du kommer även att bidra till administrering, hantering och registrering av biobanksmaterial. Vår arbetsplats kommer under våren 2018 att flytta till Solna, Bioklinikum.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är drivande, kommunikativ och innovativ samt har en bakgrund inom medicin eller forskning i Life/Health Sciences. Du har dokumenterad erfarenhet av arbete i projektform med tydliga målsättningar och regelbunden rapportering och uppföljning. Arbetet  förutsätter att du är noggrann, kvalitetsmedveten samt ansvarskännande. Tjänsten innebär en nyckelroll inom projektet som kräver såväl självständighet som god samarbetsförmåga. Då forskningen sker i en internationell miljö bör du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Det är meriterande att ha dokumenterad erfarenhet av forskning (dock inget krav på doktorsexamen) eller en medicinsk bakgrund (gärna inom demenssjukvård). Erfarenhet av att använda eller etablera kliniska databaser eller motsvarande är meriterande. Vi värdesätter att du tycker om att lösa problem och är flexibel. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork och intervjuer kommer att ske löpande.

Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse mere end 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3896/2017
Kontakt
  • Caroline Graff/Professor, caroline.graff@ki.se, 08-524 800 00
  • Ulla Cronfalk-Hernlund/Administrativ chef , 08-524 868 18
Facklig företrädare
  • Agneta Öhlen, SACO, 08-524 837 53, Agneta.Ohlen@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80, henry.wolling@ki.se
  • Carina Dahlin, OFR , 08-524 836 92
Publicerat 2017-08-30
Sista ansökningsdag 2017-09-18

Tilbage til Ledige stillinger