Karolinska Institutet, Universitetsförvaltningen

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.

Enheten för student- och karriärservice ansvarar för nationell och internationell marknadsföring av KIs utbildningar och rekrytering av studenter till grund- och avancerad nivå. Inom verksamheten ryms dessutom karriärservice för studenter, doktorander och forskare, service till in- och utresande studenter, allmän studie- och karriärvägledning samt stöd till studenter med funktionsnedsättningar. Merparten av arbetet på enheten är utåtriktat och vi möter dagligen studenter i olika sammanhang. Enheten tillhör avdelningen för utbildnings- och forskarutbildningsstöd där också studieadministrativa enheten, programkansliet, studenthälsan och enheten för uppdragsutbildning ingår. Totalt arbetar ca 75 personer på avdelningen.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som kan utveckla kommunikationen både externt till de som funderar på att söka någon av våra utbildningar men även internt till våra befintliga studenter. Dina främsta arbetsverktyg är webb och sociala medier. Du kommer att koordinera projekt i nära samarbete med kollegor, studenter, lärare och andra utbildningsansvariga personer och vi vill att du utvecklar ett systematiskt samarbete med våra studentkårer.

Du kommer att arbeta med våra utbildningssidor på svenska. I arbetsuppgifterna ingår både framtagning av material i form av text, bild och rörlig media samt publicering av densamma på webb och i sociala medier. Det kommer att finnas inslag av operativt såväl som strategiskt arbete i rollen som kommunikatör.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • högskoleexamen eller motsvarande med inriktning information och kommunikation
 • minst 5 års erfarenhet av kommunikations- och informationsarbete, innefattande arbete med webbproduktion och sociala medier
 • erfarenhet av att koordinera projekt
 • erfarenhet av att samordna kommunikationsinsatser där många intressenter ingår
 • mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Meriterande för tjänsten är:

 • erfarenhet av universitets- och högskolevärlden
 • erfarenhet av att arbeta med Google Analytics och andra statistikverktyg för webben
 • erfarenhet av att arbeta med videoproduktion, Photoshop och Indesign

Du ska vara mycket drivande och självständig i ditt sätt att arbeta och du är van att ta ett stort eget ansvar. Du är bra på att överblicka många olika processer i en stor organisation. 

Du är dokumenterat bra på att samarbeta och bygga relationer och du är serviceinriktad. Du arbetar strukturerat, är bra på att prioritera och du har förmågan att överblicka och se samband. Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personliga egenskaper. 

Ansökningsförfarande

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Fastansat
Anställningens omfattning Heltid
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-1360/2017
Kontakt
 • Johanna Bäckström, enhetschef, 08-524 863 55
Facklig företrädare
 • Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
 • Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
 • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2017-03-20
Sista ansökningsdag 2017-04-21

Tilbage til Ledige stillinger