Karolinska Institutet, MEB

Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik (MEB) är bland de största institutionerna inom epidemiologi i Europa och har ett särskilt fokus på att fördjupa vår kunskap om olika sjukdomars orsak. Vår institution består av forskare, doktorander, biostatistiker, datainsamlare, databasadministratörer och administrativ personal, totalt cirka 250 anställda. Institutionen är belägen på campusområdet i Solna. Mer information finns på: ki.se/meb

Avdelning

KI Biobank är en gemensam Core Facility för Karolinska Institutet, med hemvist på MEB. Biobanken tillhandahåller tjänster och infrastruktur för biobankning av mänskliga prov och provdata. Dess uppdrag är att ge service till etiskt godkända medicinska forskningsstudier och kunderna är världsledande forskare inom och utanför KI. Visionen är att stödja forskning som förbättrar klinisk praxis och folkhälsa.

Kundgruppen på KI Biobank är en viktig del i verksamheten och fungerar som huvudkontakt för biobankens användare. Gruppen jobbar bland annat direkt med användarna för att starta upp nya studier där prover sätts in och samlas i biobanken, och för att ta ut prov för forskningsanalys. En viktig funktion är också att säkerställa att alla regulatoriska krav är uppfyllda.

Arbetsuppgifter

Följande uppgifter och ansvarsområden ingår i rollen som gruppchef för kundgruppen;

  • ta ansvar för biobankens kundaktiviteter;
  • planera, leda och utveckla gruppens arbete i enlighet med KI Biobanks syfte;
  • i samråd med avdelningschefen prioritera gruppens arbetsbörda;
  • medverka i KI Biobanks ledningsgrupp;
  • genom gott ledarskap verka för ett bra arbetsklimat och motivera personal inom gruppen

Kvalifikationer

En för verksamheten relevant vetenskaplig utbildning. Du har minst 5 års arbetslivserfarenhet inom forskning och utveckling. Du ska ha erfarenhet av laborativt arbete och mycket goda datakunskaper. Vidare ser vi att du har erfarenhet från att arbeta kundinriktat.

Det är meriterande om du har erfarenhet av biobanker, den lagstiftning som reglerar biobanker samt kunskap om provflöden inom vården.

Eftersom rollen som gruppchef ställer höga krav på dig som person, lägger vi stor vikt på att du är engagerande, utåtriktad och har en mycket god samarbetsförmåga. Du har också goda förmågor att prioritera och hantera förändringar. Rollen ställer också höga krav på att du kan arbeta strategiskt och målinriktat. Du ska på ett representativt sätt ansvara för kontakter med forskare och företag vilket förutsätter att du är kommunikativ och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Anställningsform 永久职位
Anställningens omfattning Heltid
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2-3837/2017
Kontakt
  • Lina Werner, HR-handläggare., Email: lina.werner@ki.se
  • Mark Divers, Avdelningschef Biobanken., Email: mark.divers@ki.se
Facklig företrädare
  • Ann Almqvist, OFR, 08-524 861 99
  • Ulrika Zagai, SACO, 08--524 871 84, ulrika.zagai@ki.se
  • Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80, henry.wolling@ki.se
Publicerat 2017-09-06
Sista ansökningsdag 2017-09-27

返回职位空缺页面